STUDIESTART: Tusenvis av studenter kan med god samvittighet droppe å tegne innboforsikring.
STUDIESTART: Tusenvis av studenter kan med god samvittighet droppe å tegne innboforsikring. Foto: NTB scanpix
Studiestarten er rett rundt hjørnet for tusenvis av norske studenter, og for mange betyr det flytting til nytt studiested.

Ifølge Tryg forsikring er det mange studenter som kaster bort unødvendig mye penger på å tegne innboforsikring når man flytter inn på den nye hybelen eller leiligheten.

Dette er det imidlertid unødvendig å gjøre, med mindre du endrer din folkeregistrerte adresse.

– I disse dager får vi en rekke henvendelser fra studenter som er i tvil om de trenger egen innboforsikring. Her er reglene enkle, endrer man ikke sin folkeregistrerte adresse kan man fint bruke foreldrenes innboforsikring. Mange studenter med stram økonomi kan dermed spare mye penger ved å benytte seg av foreldrenes innboforsikring når de flytter hjemmefra, sier Espen Opedal, leder i Tryg Forsikring.

Det store flertallet av studentene velger fortsatt å leie, men stadig flere kjøper sitt eget. 

– Selv om du kjøper en leilighet eller hybel vil de medbragte eiendelene dekkes av dine foreldres innboforsikring dersom du ikke endrer folkeregistrert adresse, sier Opedal.

Han sier det er viktig at studentene finner ut av hvilke forsikringer de faktisk trenger.

– Vi har dessverre sett en del eksempler på studenter som står på bar bakke fordi de ikke hadde forsikring. Det er jo når ulykken er ute at man virkelig forstår verdien av å ha forsikring. For studenter er den gjerne et sikkerhetsnett mot å slippe å komme i økonomisk uføre før voksenlivet tar til, sier Espen Opedal.

espen
Foto: Tryg forsikring

SPARETIPS: Espen Opedal i Tryg forsikring mener mange studenter tegner unødvendig innboforsikring. Foto: Tryg forsikring


Flere kanaler