I FRONT: Catherine Deneuve er blant initiativtakerne for oppropet. Her er hun avbildet under Cannes-festivalen i mai 2017.
I FRONT: Catherine Deneuve er blant initiativtakerne for oppropet. Her er hun avbildet under Cannes-festivalen i mai 2017. Foto: Reuters
Mer enn 100 kjente, franske kvinner har nå signert et opprop mot den verdensomspennende #MeToo-kampanjen.

Blant dem som står i front for uttalelsen som er publisert i storavisen Le Monde er skuespiller Catherine Deneuve (74) og kunstkritiker Catherine Millet (69).

Deneuve har også tidligere uttalt seg kritisk til #MeToo-bevegelsen, skriver The Guardian.

«Å voldta noen er straffbart, men pågående og klumsete flørting er ikke det. Aggressiv, sjåvinistisk tilnærming er heller ikke det. Menn har blitt umiddelbart straffet og tvunget vekk fra jobbene sine, når alt gjorde var å berøre et kne eller prøve å stjele et kyss», skriver kvinnene.

Saken fortsetter under bildet
alyssa milano
FØRST: Skuespiller Alyssa Milano er kjent for å ha startet #MeToo-bevegelsen. Foto: AFP

#Metoo-kampanjen oppsto etter at det ble kjent at Hollywood-produsent Harvey Weinstein skal ha misbrukt og trakassert kvinnelige medarbeidere og kolleger over flere tiår.

Skuespiller Alyssa Milano oppfordret alle andre til å komme med lignende historier under hashtag-en #Metoo – og hun fikk raskt massiv respons fra hele verden.


Latterliggjør svensk lovforslag
Tusenvis av kvinner har delt sine historier, og mange menn har måttet slutte i jobbene sine etter at beskyldningene har blitt kjent.

I Sverige ble det i desember foreslått en samtykkelov, som gjør det ulovlig å ha sex med en person som ikke sier tydelig ja eller uttrykker ønske om å delta.

Kvinnene bak det franske oppropet har ifølge New York Times merket seg det svenske lovforslaget, og de kommer med følgende syrlige kommentar:

«Det neste blir vel at voksne som vil ligge sammen må logge inn på en app hvor de må krysse av for hva de vil gjøre med hverandre».


Flere saker

- Ja til ølsalg i kiosker og bensinstasjoner Frp foreslår nok en gang å tillate salg av alkohol på kiosker og bensinstasjoner. Onsdag 27.05 2020
Flere kanaler