PROFILER: Atle Bjørstrøm og Ingerid Stenvold var programledere for NRKs sending om det svenske riksdagsvalget 9. september.
PROFILER: Atle Bjørstrøm og Ingerid Stenvold var programledere for NRKs sending om det svenske riksdagsvalget 9. september. Foto: Skjermdump/NRK
Kringkastingsrådet har mottatt 110 klager på at Civita-leder Kristin Clemet ble hanket inn som ekspertkommentator for NRK under valget i Sverige.

Ifølge Klassekampen er om lag 75 av klagene et resultat av en kampanje som ble startet på partiet Rødts lukkede Facebook-gruppe.

– Når NRK bruker folkets lisenspenger på å framheve en representant for reder­næringa og Norges rikeste menn som en slags uhildet ekspert, er det bare bra med folkelig engasjement. Gras­rota på venstresida bør gjøre mer av dette, sier Magnus Marsdal, leder av Manifest Tankesmie, som er venstre­sidens motstykke til Civita.

I sendingen var Clemet gjest sammen med statsviter Anders Ravik Jupskås, fra Universitetet i Oslo. Clemet mener det ikke er problematisk at hun får delta som ekspert i studio.

– Alle mennesker bærer med seg meninger, verdier og holdninger. Det bør ikke være avgjørende for om man kan utføre en god jobb som en noen­lunde objektiv kommentator. Jeg gjorde mitt beste for å få til dette, sier Kristin Clemet til Klassekampen.

LES OGSÅ: Nesten 400 seere klaget på «Nytt på nytt»-innslaget

skjermbilde
OMDISKUTERT: Mange har reagert på at Civita-leder Kristin Clemet ble tildelt ekspertplass sammen med Anders Jupskås i NRKs valgsending. Foto: Skjermdump/NRK


Flere saker

- Ja til ølsalg i kiosker og bensinstasjoner Frp foreslår nok en gang å tillate salg av alkohol på kiosker og bensinstasjoner. Onsdag 27.05 2020
Flere kanaler