TATT: Politiet har lagt ut ett av bildene som ble knipset av den unge råkjøreren.
TATT: Politiet har lagt ut ett av bildene som ble knipset av den unge råkjøreren. Foto: Twitter/Midt- og Vestjyllands Politi
En 18 år gammel dansk gutt hadde tydeligvis gått glipp av noen vesentlige poenger på kjøreskolen.

Han fikk lappen på onsdag, men allerede dagen etter havnet han i politiets søkelys.

«18 år gammel mann. Fikk førerkort i går (onsdag, journ.anm). Mister det nå. Målt i dag til 79+89+120 km/t i Viborg. Krysset fotgjengerfelt ved Nordre Skole kl 8 med HØY fart», skriver Midt- og Vestjyllands politi på Twitter.

Den unge mannen ble knipset tre ganger på kort tid av en såkalt ATK-vogn, som er en slags flyttbar fotoboks (se nederst i saken). Han mistet lappen på stedet.

Ser alvorlig på saken
Samtlige målinger ble gjort i 50-sonen, noe som gjør at politiet ser svært alvorlig på saken. De to høyeste fartsovertredelsene på 89 km/t og 120 km/t kvalifiserte hver for seg til beslaglegging av førerkortet.

- Dette kunne gått skrekkelig galt hvis en elev hadde krysset veien da han kom kjørende. På grunn av den høye farten er både sjåførens reaksjonstid og bilens bremselengde mye lenger, forteller operasjonsleder Jens Claumarch til BT.

Saken fortsetter under innlegget

Får ikke rabatt
Politiet opplyser til avisen at det ikke er bestemt hva slags straff 18-åringen får, men at han trolig blir uten førerkort i minst et halvt år. I tillegg blir det bøter for alle de tre episodene.

- Det er ingen rabatt ved flere forseelser. Men han får nok litt avslag fordi han er under utdanning, forteller Claumarch til BT.

Den ferske sjåføren ble knipset av en såkalt ATK-vogn, som dansk politi benytter seg av til fartskontroller. Måleutstyret er en laser med tilkoblede kameraer og blitz. 

Utstyret kan brukes inne fra en varebil eller stå plassert på stativ utenfor bilen, skriver dansk politi på sine nettsider.

Flere kanaler