REGEL: Kjører du elbil på Mosseveien mellom klokken 07 og 09 om morgenen, må du ha med passasjer for å kunne kjøre i kollektivfeltet. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
REGEL: Kjører du elbil på Mosseveien mellom klokken 07 og 09 om morgenen, må du ha med passasjer for å kunne kjøre i kollektivfeltet. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
Politiet har flere ganger den siste tiden kontrollert at elbiler ikke kjører ulovlig i kollektivfeltene i og rundt Oslo.

Tirsdag morgen hadde politiet kontroller på to ulike steder.

På E18 Mosseveien ble 12 elbilister bøtelagt, mens 11 elbiler og én fossilbil fikk bøter på E18 i Bærum, opplyser politiet på Twitter.

Saken fortsetter under innlegget

For å bedre framkommeligheten for busser, er det tidligere vedtatt å innskrenke elbilers mulighet til å benytte kollektivfeltet på enkelte strekninger i rushtrafikken.

Mellom klokken 07 og 09 må elbilister derfor ha med seg en passasjer hvis man skal kunne kjøre i kollektivfeltet. Tilsvarende regler gjelder mellom klokken 14 og 18 på flere veier ut fra byen.

Blir du tatt, vanker det et forelegg på 5350 kroner. Ifølge Budstikka har er det siden 1. januar 2017 utstedt forelegg for dette for over én million kroner – hver eneste måned.


Hadde med dukke
I mai ble det kjent at en elbilist hadde plassert en utstillingsdukke i passasjersetet – for å forsøke å lure seg til å kjøre lovlig. Dukken hadde Adidas-jakke og parykk, men politiet var likevel ikke særlig imponert.

– En dukke i passasjersetet tror jeg ikke vi har sett tidligere. Jeg har hørt om slike eksempler fra utlandet, men dette er uvanlig her hjemme. Dette er ikke et eksempel til etterfølgelse, sa Finn Erik Grønli, avsnittsleder i Trafikkorpset i Oslo, til VG den gangen.

Bilføreren vedtok forelegget på stedet.

dukke
TATT: Bilisten hadde kledd på og spent fast dukken som satt i passasjersetet. Foto: Politiet

Flere saker

- Ja til ølsalg i kiosker og bensinstasjoner Frp foreslår nok en gang å tillate salg av alkohol på kiosker og bensinstasjoner. Onsdag 27.05 2020
Flere kanaler