UT PÅ TUR IGJEN: Nå kan vi mer eller mindre reise som før pandemien. UD har lansert en app for å hjelpe folk med informasjon og registrering. Illustrasjonsfoto.
UT PÅ TUR IGJEN: Nå kan vi mer eller mindre reise som før pandemien. UD har lansert en app for å hjelpe folk med informasjon og registrering. Illustrasjonsfoto. Foto: Shutterstock
0:00 | 0:40
Det er Utenriksdepartementet som lanserte appen Reiseklar i forbindelse med gjenåpningen av Norge. 

- Reiseklar skal gi norske borgere lett tilgang til reiseinformasjon, reiseråd og reiseregistrering. Hensikten er at nyttig og etterspurt informasjon skal bli enda lettere tilgjengelig for de som planlegger eller er på reise i utlandet, sa utenriksminister Ine Eriksen Søreide fredag.

Siden den gang er den lastet ned 30.000 ganger fra App Store og rundt 10.000 ganger fra Google Play, opplyser Utenriksdepartementet til P4-nyhetene.

- Appen har i flere dager vært nummer en på App Store sin toppliste. Det er vi veldig fornøyde med, sier pressetalsperson i UD, Siri Svendsen, til P4-nyhetene. 

Tallene har rundt et døgns forsinkelse og viser dermed hvor mange som hadde lastet ned appen mandag.

Reiseklar ble tilgjengelig for folk like før det globale korona-reiserådet blir opphevet på fredag. Fra og med 1. oktober går UD tilbake til å utstede reiseråd for enkeltland om det blir nødvendig.

- En slik app vil absolutt være relevant for norske borgere som skal ut og reise uavhengig av pandemien. Man finner også koronarelatert informasjon, men dette er en app folk vil ha bruk for uansett, når de planlegger en reise eller er på reise, sier Svendsen.

Utenriksminister Søreide sa fredag at det fortsatt vil være regler og restriksjoner knyttet til korona i en del land og at ting kan endre seg raskt. 

- Det er mange detaljer og mye informasjon for reisende å sette seg inn i. Vårt mål er at norske borgere på reise skal kunne ta så opplyste valg om egen sikkerhet som mulig, sa Ine Eriksen Søreide fredag.


Flere kanaler