MÅ SJEKKES: Skattemeldingen blir gjort tilgjengelig natt til torsdag.
MÅ SJEKKES: Skattemeldingen blir gjort tilgjengelig natt til torsdag. Foto: NTB scanpix
Skatteetaten advarer nå mot svindelforsøk i forbindelse med offentliggjøringen av skattemeldingen.

I 2018 ble det registrerte 11 bølger av såkalt phishing, der svindlere utga seg for å være Skatteetaten på e-post eller sms. Kjeltringene forsøker å lure mottakerne til å klikke på lenker og gi fra seg sensitiv informasjon.

Mange av svindelforsøkene gjøres i forbindelse med skattemeldingen - som blir tilgjengelig for 4,9 millioner nordmenn natt til torsdag.

– Det er et økende omfang på phishing, men heldigvis er bevisstnivået, skepsisen og kompetansen i befolkningen generelt noe forbedret. Likevel er det mange nok som går på til at det fortsatt er attraktivt for svindlerne, sier direktør for sikkerhetsavdelingen i Skatteetaten, Svein Mobakken.

Han ber publikum melde fra hvis de får e-poster eller sms-er som de mistenker er falske.

– Skatteetaten sender aldri e-post med lenker som du skal klikke på. Vi ber heller aldri om kredittkortinformasjon, sikkerhetskoder, regninger, kopi av pass, førerkort eller kontonummer via SMS eller e-post, og all kommunikasjon med Skatteetaten foregår innlogget på våre hjemmesider eller i Altinn, sier Mobakken i en pressemelding.


Flere saker

Utga seg for å jobbe i barnevernet - dømt for overgrep En mann i slutten av 50-årene er i Ringerike tingrett dømt til fengsel i fire og et halvt år for overgrep mot ei 11 år gammel jente. Torsdag 05.12 2019
Marie Fredriksson er død Den svenske popsangeren Marie Fredrisson er død, 61 år gammel. Tirsdag 10.12 2019
- Viktig at Vy vinner
- Viktig at Vy vinner Mandag 09.12 2019
Flere kanaler