Foto: AP
Den svenske DJ-en, artisten og produsenten Tim Bergling, bedre kjent som Avicii, er død, 28 år gammel.

Det melder den svenske avisen Dagens Nyheter.

Han befant seg i Oman og ble funnet død fredag ettermiddag lokal tid, skriver hans pressekontakt.  Dødsårsaken er ikke kjent.

– Familien er sønderknust, og vi ber om å vise hensyn og la dem være i fred i denne vanskelige tiden. Det kommer ingen flere uttalelser, opplyser pressekontakt Ebba Lindqvist.

Avicii står bak hiter som «Hey Brother» «Wake me up» og «Levels», og har også gjort stor suksess i samarbeid med blant andre Madonna og Coldplay, samt nordmennene Astrid S og Alan Walker.

Saken fortsetter under innleggene

Tidligere fredag kveld la Ash Pournouri, som var manager for den svenske superstjernen fram til 2016, ut et helt svart bilde på sin Instagram-konto.

Saken fortsetter under bildet

Nominert til musikkpris
I 2016 ble det kjent at Avicci skulle gi seg med å turnere – for å prioritere andre ting.

«Jeg vet at jeg er velsignet som får reise verden rundt og opptre, men jeg har for lite igjen til å leve livet til den ekte personen bak artisten», skrev Bergling på sin egen Facebook-side den gangen.

Tirsdag denne uken fortalte han sine 19 millioner Facebook-fans at han er beæret over å være nominert til Billboard Music Awards. Han gledet seg også til prisutdelingen 20. mai.

Studiomode

Et innlegg delt av Avicii (@avicii)


Flere saker

Kulderekord i Lom Mens juni ble en måned preget av varmerekorder, har juli startet med kulderekord. Lørdag 04.07 2020
Flere kanaler