Foto: AP
Den svenske DJ-en, artisten og produsenten Tim Bergling, bedre kjent som Avicii, er død, 28 år gammel.

Det melder den svenske avisen Dagens Nyheter.

Han befant seg i Oman og ble funnet død fredag ettermiddag lokal tid, skriver hans pressekontakt.  Dødsårsaken er ikke kjent.

– Familien er sønderknust, og vi ber om å vise hensyn og la dem være i fred i denne vanskelige tiden. Det kommer ingen flere uttalelser, opplyser pressekontakt Ebba Lindqvist.

Avicii står bak hiter som «Hey Brother» «Wake me up» og «Levels», og har også gjort stor suksess i samarbeid med blant andre Madonna og Coldplay, samt nordmennene Astrid S og Alan Walker.

Saken fortsetter under innleggene

Tidligere fredag kveld la Ash Pournouri, som var manager for den svenske superstjernen fram til 2016, ut et helt svart bilde på sin Instagram-konto.

Saken fortsetter under bildet

Nominert til musikkpris
I 2016 ble det kjent at Avicci skulle gi seg med å turnere – for å prioritere andre ting.

«Jeg vet at jeg er velsignet som får reise verden rundt og opptre, men jeg har for lite igjen til å leve livet til den ekte personen bak artisten», skrev Bergling på sin egen Facebook-side den gangen.

Tirsdag denne uken fortalte han sine 19 millioner Facebook-fans at han er beæret over å være nominert til Billboard Music Awards. Han gledet seg også til prisutdelingen 20. mai.

Studiomode

Et innlegg delt av Avicii (@avicii)


Flere saker

Utga seg for å jobbe i barnevernet - dømt for overgrep En mann i slutten av 50-årene er i Ringerike tingrett dømt til fengsel i fire og et halvt år for overgrep mot ei 11 år gammel jente. Torsdag 05.12 2019
Marie Fredriksson er død Den svenske popsangeren Marie Fredrisson er død, 61 år gammel. Tirsdag 10.12 2019
Flere kanaler