DØD: Tim Berglings familie forteller at artisten slet med tunge tanker før han døde.
DØD: Tim Berglings familie forteller at artisten slet med tunge tanker før han døde. Foto: Reuters
Familien til Tim «Avicii» Bergling sendte torsdag ettermiddag et brev til svenske redaksjoner.

Her kommer det fram at den verdensberømte artisten tok sitt eget liv, bare 28 år gammel.

«Vår elskede Tim var en søkende, en skjør kunstnersjel, som alltid har båret på store og eksistensielle spørsmål. En overpresterende perfeksjonist som reiste og jobbet hardt i et tempo som førte til ekstremt vanskelig stress», skriver familien i brevet som blant annet er publisert hos Expressen.

De skriver videre at presset til slutt ble for stort for én av tidenes beste DJ-er.

«Han kjempet virkelig med tanker om Meningen, Livet, Lykken. Nå orket han ikke lenger. Han ville ha fred. Tim var ikke laget for det maskineriet han havnet i, han var en ømfintlig kar som elsket fansen, men som skydde rampelyset. Tim, du kommer for alltid til å være elsket og savnet», skriver de etterlatte i den gripende teksten.

Saken fortsetter under bildet
sergels
MINNESTUND:Tusenvis av fans samlet seg på Sergels torg i Stockholm for å hylle Avicci dagen etter dødsfallet. Foto: AFP

Trappet ned 
Bergling, som har den 37. mest spilte sangen på YouTube med «Wake Me Up», annonserte i 2016 at han skulle gi seg med å turnere for å prioritere andre ting – blant annet egen helse.

«Jeg vet at jeg er velsignet som får reise verden rundt og opptre, men jeg har for lite igjen til å leve livet til den ekte personen bak artisten», skrev Bergling på sin egen Facebook-side den gangen.

Tirsdag i forrige uke fortalte han sine 19 millioner Facebook-fans at han er beæret over å være nominert til Billboard Music Awards. Han gledet seg også til prisutdelingen 20. mai.

Dit kom han aldri.

Saken fortsetter under innlegget

Ett minutts stillhet
Dødsfallet, som skjedde under et opphold i Oman fredag, har sjokkert en hel verden, og minnemarkeringene har vært mange. 

Blant annet har Avicii blitt hedret med ett minutts stillhet på Stockholms nattklubber, i tillegg til at låtene hans er blitt avspilt med kirkeklokker i Utrecht i Nederland.

«Takk for alle initiativ som er tatt for å hedre Tim, som samlingen på Sergels torg, kirkeklokker som har spilt musikken hans og et minutts stillhet rundt om i verden», skrev familien på tirsdag.

LES OGSÅ: Aviciis familie: – Vi er så takknemlige


Flere saker

- Ja til ølsalg i kiosker og bensinstasjoner Frp foreslår nok en gang å tillate salg av alkohol på kiosker og bensinstasjoner. Onsdag 27.05 2020
Flere kanaler