Foto: Shutterstock
En svensk bedrift går nå nye veier for å få bukt med sykefraværet på arbeidsplassen.

Det kommunale boligselskapet Mimer har startet et forsøk der ansatte som trener blir belønnet med ekstra ferie. Trener du tre timer i uken, kan du opparbeide deg opp mot en uke ekstra ferie hvert år, skriver DR.


– Veldig god medisin
Antall svenske sykmeldinger på grunn av stress og utbrenthet har siden 2010 økt fra ca 7.000 til 37.000. Hos Mimer viser undersøkelser at annenhver ansatt føler seg stresset.

Bedriften håper nå at treningen skal gjøre helsesituasjonen bedre.

– Når vi undersøker stresset hos medarbeiderne, ser vi at det både skyldes jobben og hele livssituasjonen. Vi vet at mosjon er et veldig godt middel for å øke motstandskraften mot mange inntrykk samtidig. Det fungerer som veldig god medisin, og derfor har vi valgt å prøve, sier HR-sjef, Wivecka Ljungh, til DR.

Antonio Paramio er blant de ansatte som nå trener fem ganger i uken, skriver Nettavisen, som først omtalte saken i Norge.

– Å få lov til å trene og gjøre det man synes er gøy, og deretter få en uke ferie – det er helt fantastisk, sier Paramio, som forteller at han drømmer om å dra på fisketur mens han står på treningssenteret.

trening
I FORM: Ansatte som trener blir belønnet med ekstra ferie i den svenske bedriften. Illustrasjonsfoto: Shutterstock


Flere saker

- Kan bli krise i eldreomsorgen - Det er en potensiell krise for eldreomsorgen at to av tre helsefagarbeidere jobber deltid. Onsdag 17.07 2019
Flere kanaler