BER OM GJENOPPTAKELSE: Viggo Kristiansens advokat ber om at Baneheiasaken gjenopptas.
BER OM GJENOPPTAKELSE: Viggo Kristiansens advokat ber om at Baneheiasaken gjenopptas. Foto: P4
Advokat Arvid Sjødin, som forsvarer drapsdømte Viggo Kristiansen, bekrefter overfor P4 Nyhetene at de har overlevert en gjenopptakelsesbegjæring til Gjentakelseskommisjonen for straffesaker.

Nye bevis
Sjødin hevder at det skal ha kommet nye fagkyndige opplysninger når det gjelder mobilbruk og DNA-beviset mot Kristiansen. I tillegg til at han mener avhørsmetoden som ble brukt var feil.

Dette er sjette gangen de ber om at saken gjenopptas, men saken har hver gang blitt avvist av gjenopptakelseskommisjonen og høyesterett.

– Det er foretatt en ny teknisk analyse på mobiltelefonbeviset, som viser at telefon som Viggo Kristiansen brukte da drapet fant sted ikke befant seg på Baneheia, forklarer Sjødin, og legger til at det også er nye opplysninger rundt Kristiansens DNA som gjør at de mener saken bør tas gjenopptas.

Må vurdere nye bevis nøye
Til tross for at det er sjette gang saken bes gjenopptatt, mener jusprofessor Mads Andenæs at Gjennopptakelseskommisjonen må vurdere nye bevis grundig.

– Vi får bare forutsette at Gjennopptagelseskommisjonen ser bort i fra at dette har vært en vanskelig sak, og ugildet vurderer det materialet som nå er fremlagt fra advokaten, sier Andenæs til P4 Nyhetene.

Voldtatt og drept
Det er nå 17 år siden de to venninnene Stine Sofie Sørstrønen (8) og venninnen Lena Sløgedal Paulsen (10) ble funnet voldtatt og drept i Baneheia i Kristiansand.

Kristiansen ble, sammen med Jan Helge Andersen, dømt for de brutale drapene, men han har hele tiden hevdet sin uskyld. Kristiansen ble dømt til 21 års forvaring mens Andersen ble dømt til 19 års fengsel. 

Kristiansen har sagt at han ikke ønsker å forlate fengselet før han er renvasket. I fjor sommer krevde Sjødin at Baneheia-drapene ble etterforsket på nytt, men statsadvokaten avviste dette med begrunnelsen om at det ikke er funnet nye bevis i saken.