Foto: Scanpix


«Big Brother»-kjendisene knuste til slutt Se og Hør i retten. Ukebladets reportasjer om Rodney Omdal Karlsen og Anette Young var ren sladder.

Får 1,1 millioner
Det fastslo Høyesterett i går kveld, som dermed gir paret full støtte i deres søksmål mot bladet etter tre omstridte artikler som omtaler avslutningen av parforholdet.

Høyesterett har dømt sjefredaktør Odd Johan Nelvik og hans medarbeidere til å betale de to over 1,1 millioner kroner i erstatning og saksomkostninger, skriver VG. '

Verner privatlivet
Høyesterett skriver følgende i sin kjennelse: « Det er ... ikke akseptabelt at en publikasjon går ut med en reportasje om at et forhold er avsluttet, der det ikke er på det rene eller der det er en usikker fase mellom partene. I en slik situasjon trenger privatlivet vern, også når det gjelder formidling av sanne opplysninger.» 

 

 Retten påpeker at omtale av at et opphørt samboerforhold ikke må regnes som svært sensitivt i utgangspunktet. Men det regnes derimot som urettmessig når slike påstander kommer når det ikke er slutt eller på et tidspunkt der forholdet er problematisk.

Flere kanaler