LAPP: Denne lappen lå i frontruta på den ødelagte bilen til Rune. - Ikke uvanlig at folk stikker av gårde etter å ha bulket andres bil, forteller informasjonsdirektør i If, Jon Berge (innfelt)
LAPP: Denne lappen lå i frontruta på den ødelagte bilen til Rune. - Ikke uvanlig at folk stikker av gårde etter å ha bulket andres bil, forteller informasjonsdirektør i If, Jon Berge (innfelt)
Rune var en liten tur inne på Kiwi i Søgne, men da han kom ut igjen var bilen bulket og den skyldige hadde dratt fra stedet. Vedkommende som hadde bulket bilen hadde lagt igjen en lapp med følgende tekst:

"Beklager! Lagde en liten bulk.. Det ser ut som du har råd til å fikse det selv. Mvh. Dårlig sjåfør"

- Folk utenfor butikken så at han stod og skrev lapp, men de regnet vel med at han la igjen telefonnummer slik at jeg kunne kontakte ham, forteller Knutsen.

Slik gikk det ikke, og 51-åringen har heller ikke kommet i kontakt med mannen som bulket bilen hans.

Artikkelen fortsetter under bildet
lapp
PÅ RUTA: Denne lappen lå på ruta til Rune.- Vi må ta det på egenandelen siden vi ikke har fått fatt på han som gjorde det. Jeg fikk takst på skaden til 6000 kroner, sier han, og legger til at selv om det ikke er den største skaden er det sure penger å betale.

Hva tenker du om det som står på lappen?
- Det er frekt og smålig gjort, sier Knutsen, som kjører en Volkswagen Tiguan 2013-modell. Denne bilen var ny da ulykken inntraff.

LES OGSÅ: Her er de morsomste skademeldingene i Norge

Velkjent problem
I en spørreundersøkelse Perduco gjennomførte for If Skadeforsikring for noen år siden, svarte åtte av ti som har opplevd parkeringsskader at de aldri hørte noe fra bilisten som forårsaket skaden.

I fem av ti tilfeller hadde bilisten stukket av, eller så oppdaget man ikke skaden før senere, og hørte deretter ingenting fra bilisten. Dette gjaldt i tre av ti tilfeller.

Informasjonsdirektør i If Skadeforsikring, Jon Berge, mener dette er et voksende problem:

- Det er ingenting som tilsier at det har blitt bedre, snarere tvert i mot, forteller han.

Artikkelen fortsetter under bildet
jon berge
VANLIG: Det er ikke uvanlig at bilisten som har forårsaket skaden ikke gir lyd fra seg, sier informasjonsdirektør i If, Jon Berge. Foto: If

I fjor var det nesten 62 000 skadetilfeller av «påkjørt parkert kjøretøy» som ble meldt inn til forsikringsselskapene i her i landet – til en kostnad på 500 millioner kroner.

Det er bare toppen av isfjellet, fordi småskadene under kaskoens egenandel gjerne blir betalt av egen lomme.

- Vi får inn sånne saker hver dag, men det er et enda større problem med de sakene man ikke får inn, forteller Berge.

Flere kanaler