Lillehammer er kjent for sine kalde og lange vintre. De siste årene har byen vært med på en uvanlig sterk boligprisvekst også.
Lillehammer er kjent for sine kalde og lange vintre. De siste årene har byen vært med på en uvanlig sterk boligprisvekst også. Foto: Shutterstock
0:00 | NaN:NaN
Boligprisene i Innlandet stiger til himmels.

Tall fra Samfunnsøkonomisk analyse viser at boligprisveksten i fylket steg med nesten 20 prosent fra 2017 til i fjor.

Det er godt over snittet på landsbasis på 13,4 prosent, og til og med høyere enn i Oslo som opplevde en vekst på 18 prosent i perioden.

Presser prisene opp
Det er nettopp pengesterke folk fra Oslo som presser prisene opp, ifølge eiendomsmegler i DNB Eiendom på Lillehammer, Elin Tofthagen.

- Mange flytter ut av storbyen og tar med seg millionene hit og investerer i nye boliger. Det har vi spesielt merket under pandemien med digitale løsninger og økt fleksibilitet, sier hun til P4-nyhetene.

Hun får støtte av sjeføkonom i Samfunnsøkonomisk analyse, Andreas Benedictow.

- Også lave renter og lettelser i boliglånsforskriften har bidratt til prisveksten. Ikke bare i Innlandet, men i nesten alle fylker i landet, sier han.

Tror veksten vil avta
Benedictow tror ikke den ville prisveksten vil fortsette nå som nordmenn har andre ting å bruke penger på enn oppussing og boliger.

- Framover nå ser vi for oss en moderat prisvekst. Innlandet vil trolig oppleve en stigning på et par prosent neste år, og noe lavere i årene framover.

Eiendomsmegler Tofthagen tror Innlandet og Lillehammer vil være attraktivt for storbyfolk i lang tid framover.

- Det er bare for Oslo-folk å komme hit. Kjøp heller en ferieleilighet der, så kan du komme hit og bo rolig og behagelig, avslutter hun med et smil.
Flere kanaler