SVENSK SEIER: Svenske Maja Dahlqvist (t.h.) vinner, Maiken Caspersen Falla (i midten) blir nummer tre og slovenske Anamarija Lampic blir nummer to i finalen i lagsprint i ski-VM i Seefeld.
SVENSK SEIER: Svenske Maja Dahlqvist (t.h.) vinner, Maiken Caspersen Falla (i midten) blir nummer tre og slovenske Anamarija Lampic blir nummer to i finalen i lagsprint i ski-VM i Seefeld. Foto: NTB scanpix
Ingvild Flugstad Østberg og Maiken Caspersen Falla var Norges håp på VM-lagsprinten søndag formiddag. Etter å ha tatt seg greit til finalen, ble svenskene for sterke i finaleløpet.

Det svenske laget besto av Stina Nilsson og Maja Dahlqvist, som før finalen ble sett på som favoritter.

Falla var i god posisjon på oppløpet, men ble til slutt slått av både Sverige og Slovenia. Gullet ble avgjort på oppløpet, hvor svenske Maja Dahlqvist var sterkest. Slovenske Anamarija Lampic spurtslo Falla, og dermed ble det slovensk sølv og bronse til Norge.

Falla viste at VM-formen var på plass allerede torsdag, da hun tok gull på sprinten. Etter lagsprinten søndag har Norge sålangt totalt hanket inn ti medaljer i Seefeld - fem gull, to sølv og tre bronse - og leder dermed medaljestatistikken.

Etter målgang sa Østberg til P4 at hun var veldig fornøyd med bronsen.

– Det er vanskelig å ta medalje i mesterskap, og Maiken gjorde en fantastisk innsats. Å gå sisteetappen er vanskelig. Jeg følte meg veldig bra i dag, og gjorde alt jeg kunne for å få et så godt utgangspunkt som mulig for Maiken, sier hun og legger til:

– Selv om Norge er bortskjemte med gull, så er det veldig bra å ta en bronse.

Flere saker

- Historisk stor sak Politiet har i dag pågrepet en tiende person i det de kaller en historisk stor sak om seksuelt misbruk av hunder. Onsdag 23.09 2020
Setter inn flere tiltak mot muslimhat Økt fokus på diskriminering av muslimer i skolen og registrering av hatkriminalitet hos politiet. Onsdag 23.09 2020
Flere kanaler