GOD SAK: De rosa «traktoreggene» skal være synlige over hele landet i sommer.
GOD SAK: De rosa «traktoreggene» skal være synlige over hele landet i sommer. Foto: Trioplast/Felleskjøpet Agri
De hvite rundballene, bestående av gress eller halm, er et kjent syn i nærheten av norske gårder. I sommer blir imidlertid fargen på «traktoreggene» litt annerledes enn vi er vant til.

Felleskjøpet Agri, Trioplast og Tama har satt igang en kampanje for å støtte forskning på brystkreft, og målet er at tusenvis av rundballer skal være rosa i sommer.

– Tanken har siden oppstarten vært å spre rosa plast eller nett til flest mulig kunder over hele landet. Kunder ble derfor oppfordret til å kjøpe et mindre antall av rosa plast og komplettere med vanlig hvit eller grønn plast. For å få full effekt av kampanjen har vi anbefalt å legge de rosa rundballene godt synlig fra offentlig vei. På den måten kan norske bønder bli med og sette ytterligere fokus på brystkreftforskning, sier produktsjef i Felleskjøpet, Jan Håvard Kingsrød, i en pressemelding.


Saken fortsetter under bildet
rundballer
HVITE: Rundballer slik vi er vant til å se dem. Foto: NTB scanpix300.000 kroner
Produktene har vært tilgjengelige i Felleskjøpets butikker siden februar, og for hver rull med rundballeplast- eller nett som selges, går 30 kroner til forskning på brystkreft.

Går alt som man håper på, kan det bety 300.000 kroner til dette formålet, ifølge NRK Hordaland.

– Vi håper at dette blir en «snakkis», både blant norske bønder og folket generelt for å gi brystkreftsaken økt oppmerksomhet. Husk at dette er en god sak for alle parter i landbruket og ikke minst for brystkreftforskning, sier Kingsrød.


Flere kanaler