BÆR: Sola kommune er blant annet kjent for jordbærdyrking. Her markerer en jordbærfigur ved Joa gård at sesongen er igang.
BÆR: Sola kommune er blant annet kjent for jordbærdyrking. Her markerer en jordbærfigur ved Joa gård at sesongen er igang. Foto: NTB scanpix
Sola kommune i Rogaland er landets beste kommune, skal vi tro Næringslivets Hovedorganisasjon, NHO.

Organisasjonen kårer hvert år Norges mest attraktive kommuner, basert på forhold ved næringsliv, arbeidsmarked, demografi, kompetanse og kommuneøkonomi.

De største på topp
Hovedtendensen i årets rangering er at de store by-regionene gjør det bra, mens mange mindre kommuner havner i bunnsjiktet. Alle landets fem kommuner med mer enn 100 000 innbyggere er inne på topp 20-listen.

– Det viser at en god næringspolitikk for de folkerike områdene med ekstra satsing på blant annet samferdsel er nødvendig. Veier og kollektivtransport bidrar til å skape velfungerende regioner som evner å tiltrekke seg kompetent arbeidskraft og nye investeringer i næringslivet, sier sjeføkonom Øystein Dørum i NHO i en pressemelding.

Her er Topp 10:
  1.  Sola, Rogaland
  2.  Bærum, Akershus
  3.  Oslo
  4.  Ullensaker, Akershus
  5.  Asker, Akershus
  6.  Austevoll, Hordaland
  7.  Ås, Akershus
  8.  Trondheim, Sør-Trøndelag
  9.  Stavanger, Rogaland
  10.  Sandnes, Rogaland

De 5 nederste:

422. Kvalsund, Finnmark
423. Ballangen, Nordland
424. Loppa, Finnmark
425. Engerdal, Hedmark
426. Kvæfjord, Troms

Fullstendig liste over alle landets kommuner finner du her!


kvæfjord
VAKKERT: Men Kvæfjord scorer dårligst i landet på attraktivitet og lokal vekstkraft, ifølge NHO. Foto: Wikipedia

Flere saker

- Kan bli krise i eldreomsorgen - Det er en potensiell krise for eldreomsorgen at to av tre helsefagarbeidere jobber deltid. Onsdag 17.07 2019
Flere kanaler