DYRT: Den lille øystaten Bermuda er flere ganger kåret til det dyreste landet i verden.
DYRT: Den lille øystaten Bermuda er flere ganger kåret til det dyreste landet i verden. Foto: NTB scanpix
Trodde du Norge var verdens dyreste land å bo i? Vel, det er bare nesten sant.

En ny undersøkelse viser at vi – heldigvis, vil sikkert mange si – havner utenfor pallen når man sammenligner priser på blant annet boutgifter, restaurantpriser og dagligvarepriser.

Nettstedet Numbeo, som omtaler seg selv som verdens største database med brukergenert data om byer og land, har levert tallene – som omfatter 3.663.646 priser i 6601 byer levert av 401.791 personer.

Svenska Dagbladet har gått gjennom tallene og funnet de fem dyreste landene, sortert på indekspoeng i parentes:

5. Bahamas (104 poeng)

4. Norge (106 poeng)

3. Island (111,7 poeng)

2. Sveits (122 poeng)

1. Bermuda (146 poeng)

Bakgrunnstallene viser at Norge kommer relativt greit ut når det gjelder priser på å leie et sted å bo, mens dyre restaurantpriser og dagligvarepriser trekker oss kraftig oppover lista, skriver Aftenposten.

Stabilt dyrt
Det er verdt å merke seg at Bermuda også tidligere har fått den noe tvilsomme æren av topplassen på en lignende rangering. Den gangen var det Travel + Leisure som undersøkte prisnivået på 50 ulike serviceprodukter i 120 land over hele verden.

Bermuda havnet altså på topp, mens Sveits og Hong Kong fulgte på plassene bak. Norge endte på sjetteplass, skrev ABC Nyheter.


restaurant
IKKE BILLIG: Stive restaurantpriser er med på å trekke Norge nesten opp på pallen i kåringen. Foto: Shutterstock


Flere saker

- Historisk stor sak Politiet har i dag pågrepet en tiende person i det de kaller en historisk stor sak om seksuelt misbruk av hunder. Onsdag 23.09 2020
Setter inn flere tiltak mot muslimhat Økt fokus på diskriminering av muslimer i skolen og registrering av hatkriminalitet hos politiet. Onsdag 23.09 2020
Flere kanaler