SPESIELT: 3D-fotgjengerfeltet har de siste dagene blitt omtalt i en rekke internasjonale medier, blant annet i Tyskland og Spania.
SPESIELT: 3D-fotgjengerfeltet har de siste dagene blitt omtalt i en rekke internasjonale medier, blant annet i Tyskland og Spania. Foto: Gusti Photographia
Kjører du bil gjennom tettstedet Ísafjörður, helt nordvest på Island, risikerer du å få deg en aldri så liten overraskelse.

Firmaet Vegamálun, som har spesialisert seg på merking av veier og parkeringsplasser, har nemlig laget et fotgjengerfelt i 3D, skriver Framtida, som først omtalte saken i Norge.

Hensikten er å få bilistene til å senke farten mer enn de pleier – noe som vil gjøre fotgjengere tryggere.

– Vi har fått enorm oppmerksomhet de siste dagene, det er ikke hver dag man våkner opp med 3-4 mailer fra internasjonale medier. Det er både overraskende og morsomt, forteller direktør i Vegamálun, Gautur Ívar Halldórsson, til P4.


Saken fortsetter under bildet

Indisk idé
Han opplyser at ideen kommer fra India, der flere lignende fotgjengerfelt er malt opp i New Dehli.

Ifølge Dagbladet er Island det landet i verden som har flest biler per innbygger; for hver 1,6 innbygger er det en personbil.

Nå håper Halldórsson at oppmerksomheten kan føre til at firmaet får fotgjengerfelt-oppdrag også andre steder.

– Vi kommer gjerne til Norge, forteller han.

For øvrig: Norge har allerede et berømt fotgjengerfelt som ligger i Ørje i Østfold. Den spesielle overgangen har til og med fått ros av selveste John Cleese.