VEKKER OPPSIKT: Det uvanlige minneordet er omtalt i en rekke medier verden over de siste dagene.
VEKKER OPPSIKT: Det uvanlige minneordet er omtalt i en rekke medier verden over de siste dagene. Foto: Twitter/Redwood Falls Gazette
En amerikansk dødsannonse er fjernet fra nettet etter at flere av leserne reagerte på innholdet.

Nekrologen starter med noen velkjente formuleringer, og beskriver blant annet at avdøde Kathleen Dehmlow ble født 19. mars 1938, og at hun giftet seg og fikk barna Gina og Jay.

Deretter tar dødsannonsen en uventet vending:

«I 1962 ble hun gravid med sin manns bror, Lyle Dehmlow, og flyttet til California. Hun forlot barna Gina og Jay, som ble oppfostret av hennes foreldre i Clements. Hun døde i Springfield 31. mai 2018, og vil nå få sin dom. Hun kommer ikke til å bli savnet av Gina og Jay – i deres øyne er verden et bedre sted uten henne»

Saken fortsetter under innlegget

Ville ha siste ordet
Sønnen Jay Dehmalo (58), som forfattet dødsannonsen, forteller om en svært vanskelig og dysfunksjonell oppvekst.

– Ingen kommer til å forstå hva vi har vært igjennom, men det hjalp oss å skrive dette. Vi ville, omsider, få det siste ordet, forteller Dehmalo i et intervju med Daily Mail.

Han opplyser at det var søsteren Gina som hadde ideen til nekrologen, og at de to har skiftet etternavn for å distansere seg fra moren.

– Har skadet familien
Avisen har også snakket med Kathleen Dehmlows søster, som betegner teksten som «stygg».

– Dette har skadet familien enormt. Hvorfor vil man snakke om dette? Det er ikke viktig, sier søsteren Judy.

For Jay Dehmalo og søsteren har det imidlertid vært viktig å få formidlet hva de har slitt med gjennom livet.

– «Ikke viktig»? Sikkert. De aner ikke hva vi gikk gjennom den gangen. På 50- og 60-tallet snakket man ikke om noe som helst, sier 58-åringen.

Lokalavisen Redwood Falls Gazette har nå fjernet nekrologen fra sin nettutgave. Årsaken er at lesere mente teksten er smakløs, skriver Dagbladet, som først omtalte saken i Norge.


Flere kanaler