Ansatte på hjemmekontor drikker mer enn andre.
Ansatte på hjemmekontor drikker mer enn andre. Foto: Shutterstock
0:00 | 0:42
Ansatte som sitter to dager eller mer pr uke på hjemmekontor har 42 prosent økt sannsynlighet for å drikke sju enheter eller mer per uke. 

Det viser en studie Statens Arbeidsmiljøtilsyn har gjort.

Pandemien ikke grunnen

Datainnsamlingen til studien er gjort i perioden 2004 til 2019 og er dermed ikke påvirket av utvidet bruk av hjemmekontor under pandemien.

- Dette viser hvordan hverdagen er til vanlig i en normalsituasjon, sier seniorforsker ved instituttet Morten Birkeland Nielsen til P4-nyhetene.

Han mener bedrifter bør være oppmerksomme på fenomenet.

- Overvåking og kontroll av ansatte er noe ledere bør være forsiktige med, men dersom en ansatt oppfører seg mistenkelig på et digitalt møte kan det være lurt å gjøre noen forsiktige undersøkelser, sier Nielsen og fortsetter: 

- De som har problemer fra før
- Det kan også være verdt for bedrifter å være oppmerksom på at personer som kan slite med disse problemene vil søke seg til hjemmekontor. 

Nilsen sier at det ikke er hjemmekontor i seg selv som virker å være problematisk, men at personer som allerede har alkoholproblemer har lettere for å drikke oftere når de sitter alene på hjemmekontor: 

- Veien til flaska kan bli kortere for personer som mister en sosial trygghet gjennom møte med kolleger når de blir sittende på hjemmekontor. 

Flere kanaler