VONDT: Elin Olsson forteller om sterke smerter i dagene etter at hun smurte på kremen.
VONDT: Elin Olsson forteller om sterke smerter i dagene etter at hun smurte på kremen. Foto: Privat
Svenske Elin Olsson (21) ønsker å advare andre etter at hun brukte en populær hårfjerningskrem fra merket Veet.

Hun har benyttet kremen flere ganger tidligere, og testet derfor ikke kremen på et lite sted på huden først, som anbefalt.

– Det var ubehagelig, og det gjorde utrolig vondt, forteller Olsson til P4.

21-åringen hevder hun fulgte instruksjonene på pakken. Kremen smøres på, og når den fjernes etter tre minutter, skal håret følge med.

Hun merket imidlertid raskt at ikke alt var som det skulle være denne gangen.

Smertefulle sår
Da hun tørket bort kremen, så hun at huden på innsiden av lårene og nederst på magen var blitt rød og flekkete. Etter hvert merket hun en brennende svie, og etter noen timer utviklet det seg til store, smertefulle sår.

– Jeg klarer nesten ikke å gå, fortalte Olsson til Aftonbladet dagen etter hendelsen.

Når P4 har kontakt med henne fredag, har hun fortsatt smerter, men håper at sårene vil leges.

Olsson skrev et innlegg om hendelsen på Facebook-sidene til Veet i Sverige, og fikk tilbud om nye, lignende kremer som kompensasjon fra firmaet.

– Det ville jeg jo ikke ha. Som om man har lyst til å utsette seg for de samme skadene enda en gang, sier 21-åringen.

Saken fortsetter under bildet
elin
SÅR: Huden til Elin (21) reagerte kraftig. Foto: Privat


Vil komme til bunns i saken
Den svenske avisen har snakket med Ina Andreasen, som jobber i PR-avdelingen til det britiske firmaet Reckitt Benckiser, som eier Veet.

– Vi er lei oss for dette. Ingen av produktene blir solgt hvis de ikke oppfyller våre sikkerhets- og kvalitetskrav. Vi vil gjerne til bunns i dette, men kan ikke gjøre noe før vi vet mer. Hvis det viser seg å ha vært problemer med kremen, kommer vi til å gjøre tiltak og kompensere kunden, forteller Andreasen til Aftonbladet.

I kommentarfeltet til avisens sak på Facebook har flere kvinner skrevet at de har opplevd det samme. Mange forteller imidlertid også at de aldri har hatt problemer med kremen.

I Norge selges den aktuelle hårfjerningskremen hos VITA, men kjeden har foreløpig ikke respondert på P4s henvendelse.
Flere saker

– Personer som nekter å jobbe av religiøse årsaker skal ikke få stønad – Det er ikke akseptabelt at Nav gir penger til folk som ikke vil jobbe av religiøse grunner. Torsdag 30.07 2020
– Synd hvis minnesmerket ikke er på plass til neste år – Det er veldig synd hvis det nasjonale minnesmerket på Utøya ikke er på plass til tiårs-markeringen neste år. Fredag 31.07 2020
Flere kanaler