VARSELLAMPENE LYSER: Det nye og obligatoriske kurset for verkstedansatte kan gjøre EU-kontrollen langt dyrere for kundene.
VARSELLAMPENE LYSER: Det nye og obligatoriske kurset for verkstedansatte kan gjøre EU-kontrollen langt dyrere for kundene. Foto: Shutterstock
Fra fredag 8. februar kan du risikere å måtte betale mye mer for en EU-kontroll av bilen din.

Dette er datoen da EU innfører nye og strengere regler for kontrollen - noe som skal sikre like rutiner på alle verksteder og NAF-sentre.

– Aktører i bransjen har antydet at prisen for en EU-kontroll kan komme til å doble seg i forhold til dagens pris, fortalte ansvarlig for kjøretøykontrollen hos NAF, Jarl Tyldum, til eget nettsted i fjor.

Det som skjer er at alle som gjennomfører kontrollene må gjennom et ni timers teoretisk kurs og 14 timer med praktisk opplæring innen 20. mai 2021.

– Å gjennomføre det påkrevde kurset vil koste rundt 10.000 kroner per person. I tillegg kommer bortfall av arbeidsinntekt for de som dem som er borte på kurset, sier Tyldum.

NAF, som er en av de store aktørene på feltet har varslet at de øker prisen på EU-kontroll fra 800/850 kr til 1095 for NAF-medlemmer fra 8. februar. For ikke-medlemmer går prisen opp fra 930/980 til 1295 kroner.

Registreringsnummer ikke lenger viktig
Også flere andre endringer trer i kraft fra denne datoen.

– Fra februar vil kontrollfristen bestemmes av dato for førstegangsregistrering og siste godkjente kontroll, uavhengig av tallene i registreringsnummeret ditt. For de fleste bileiere betyr det at de kan kontrollere bilen når de vil så lenge den blir godkjent innen to år etter siste godkjente kontroll, forklarer avdelingsdirektør Henning Harsem i Statens vegvesen.

Han påpeker at ikke alle biler får ny frist i februar. 

– Den fristen du har gjelder til det gjennomføres en ny kontroll.


Flere saker

Provoserte sykepleiere -Det er provoserende at folk ikke tar ansvar og overholder smittevernreglene. Tirsdag 11.08 2020
Flere kanaler