BITTERSØTT: Et vannmelonkjøp fikk uante konsekvenser for en 59 år gammel amerikaner.
BITTERSØTT: Et vannmelonkjøp fikk uante konsekvenser for en 59 år gammel amerikaner. Foto: Shutterstock
En jury i Alabama har tilkjent Henry Walker (59) 7,5 millioner dollar (ca 61 millioner kroner) i erstatning etter at han skadet seg i en Walmart-butikk i Phenix City i juni 2015.

Walker skulle kjøpe en vannmelon, men satte fast foten i pallen som sto under den fristende frukten – noe som medførte at han falt og brakk hoften, skriver Washington Post.

Pleide å spille basketball
Ifølge 59-åringens forsvarere har livet hans endret seg dramatisk etter ulykken. Han pleide blant annet å spille basketball tre ganger i uken, men nå må han bruke rullator for å kunne gå.

– Han er ikke lenger i stand til å gjøre dagligdagse ting som de fleste av oss tar for gitt, sier advokat Shaun O'Hara til AL.com.

Saken fortsetter under bildet
walmart
KJEMPE: Walmart er, ifølge Wikipedia, verdens største bedrift, med 1,8 millioner ansatte i 44 land. Foto: AP


– En god dom
Juryen, som bestod av 12 personer, skal ha brukt om lag to timer før de kom fram til at mannen fortjente kjempeerstatningen.

– Vi mener dommen er god, for Walmart ga blaffen. De skulle gjort noe for å dekke til pallen slik at ingen kunne sette fast foten. Det gjorde de ikke, sier en annen av Walkers advokater, Charlie Gower, til Ledger-Enquirer.

Ifølge TV2, som først omtalte saken i Norge, har Walmart planer om å anke dommen.


Flere saker

NRK har fått mange klager etter id-sending NRK har fått tilsendt mange klager etter gårsdagens id-sending. Mandag 25.05 2020
Flere kanaler