DRIKKER FOR MYE: – Mange drikker mye i desember. I januar er det mange som innser at de har et alkoholproblem, sier Blårkors til P4 Nyhetene.
DRIKKER FOR MYE: – Mange drikker mye i desember. I januar er det mange som innser at de har et alkoholproblem, sier Blårkors til P4 Nyhetene. Foto: NTB scanpix
0:00 | 0:40
Julebord begynner allerede i november. Og mange er på flere. Så kommer julaften. Romjula og nyttårsaften. Det er mange festdager de siste månedene hvert år. Og det merker organisasjonen Blåkors.

- Vår erfaring er at det er mange som er borte fra jobb når hverdagen begynner igjen i januar. Og mye av dette er nok alkoholforbruk, sier Elverum.

Skjønner det etter mange dager med fest
Generalsekretæren sier at ikke bare på fravær fra arbeid kan de merke at mange selv innser sitt eget alkoholproblem etter nyttår.

– Vi merker det også på at mange ønsker å få hjelp via forskjellige avrusningsprogram, sier han til P4 Nyhetene.

Han har ikke noe estimat på hvor mange som faktisk innser at de drikker for mye eller for ofte etter nyttår.

– Men jeg mener først og fremst at folk må gå inn i seg selv og tenke over sine egne alkoholvaner, sier han.

– Andre bør også si ifra
– Dessuten mener jeg at de rundt en person som drikker mye har et ansvar. Ser du at en kollega eller en venn drikker mer enn du synes er greit, bør du faktisk gi uttrykk for det. For det er ikke så lett å innse et problem selv, avslutter han.

Flere saker

- Ja til ølsalg i kiosker og bensinstasjoner Frp foreslår nok en gang å tillate salg av alkohol på kiosker og bensinstasjoner. Onsdag 27.05 2020
Flere kanaler