Tross sen påske er det hytteferie som lokker flest nordmenn.
Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Tross sen påske er det hytteferie som lokker flest nordmenn. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
  • 27.02.17
    0 min
  • 27.02.17
    0 min
Selv om årets påske kommer rekordseint er det flere i år enn i fjor som planlegger hyttepåske.

52 prosent av oss planlegger å dra til fjells i år, mot 48 prosent i påska i fjor, viser tall P4 Nyhetene har fått fra hovedorganisasjonen Virke.

- En fantastisk fjellvinterferie
Årsaken er at mange hadde en strålende vinterferie, sier direktør for Norsk Reiseliv og Kultur i Virke, Line Endresen Normann.
 
- Etter at Østlandet nå har hatt en fantastisk vinterferie, så virker det som at folk har fått smaken på sol, appelsin og kakao. Påsken er rett og slett hytteferie, sier Endresen Normann.

Selv om fjell og hytte lokker mange av oss, så er det også en liten del av befolkningen ønsker å komme seg vekk fra snø og klabbeføre. En av fem ønsker å bruke påsken i utenlands, viser tallene fra Virke.

- Påsken kommer seint i år, og 20 prosent av befolkningen sier de skal til utlandet. Der kan det jo faktisk være at man får oppleve vårstemning, storbyliv, utepils og god mat og drikke. Likevel så er det først og fremst hytteferie som er påskeferie nummer en, sier Endresen Normann.

Ønsker å feire med familien
Ifølge tallene fra Virke så er primærdriveren for å feire påsken på hytta i stor grad familie og venner. 8 av 10 sier at de ønsker å feire påskeferien her til lands for å kunne være sammen med de man har nærmest, mens kultur og opplevelser kommer på en god andreplass.

- Det er familie og venner som er det klart viktigste for folk med å tilbringe påskeferien på hytta, selv om vi også ser at aktiviteter og er noe som har fått en oppsving de siste årene, sier Endresen Normann.

Uansett hyttepåske, bilferie, båttur eller Syden - påskeaften faller på den 15. april i år. Første påskedag faller alltid på første søndag etter første fullmåne etter vårjevndøgn og kan tidligst være 22. mars og seinest 25. april.
Flere kanaler