0:00 | 0:40
Det ble en dyrere påske enn planlagt for mange i 2021

-I år har vi desverre tatt svært mange som kjører for fort, sier sjef for utrykningspolitiet Steven Hasseldal til P4-nyhetene.

Flest på fire år

Totalt 2691 forenklede forelegg ble skrevet ut til billister iløpet av påskeferien. Sammenlignet med de foregående fire årene er det rekord.

- Trafikken har vært mer spredd utover og det har vært mindre kø som antakelig har gitt flere muligheten til å trykke for mye på gassen, sier Hasseldal.

Likevel har færre mistet lappen i år. 158 grove overtredelser førte til beslag av førerkort i år mot normalt over 300 sier UP-sjefen som kaller denne nedgangen gledlig.

Færre alvorlige ulykker

Det har heller ikke vært flere dødsulykker i år enn tidligere selv om mange har kjørt for fort da kun en person omkom i påsketrafikken i år. Hasseldal sier de normalt har minst to dødsulykker i løpet av påsken.

254 personer ble anmeldt for kjøring i ruspåvirket tilstand i år. Det ligger på snittet av de siste årene i følge Hasseldal.

Rundt 40 prosent av rustilfellene gjelder alkoholpåvirket kjøring, 40 prosent gjelder narkotika og andre medikamenter, og det resterende såkalt blandingsrus der flere virkestoffer kan være involvert

Folk bør lære

Selv om det ikke har vært flere dødsulykker eller grove overtredelser sier Hasseldal at det er en klar sammenheng mellom fart og fare, og at flere fartsbøter er sterkt beklagelig.

- Vi er på veien også i påsken og det burde folk etterhvert lære, sier UP-sjefen

Han sier også at det ikke har vært flere kontroller enn normalt i år.

Flere kanaler