BELTET PÅ: Det er gode grunner til å beholde sikkerhetsbeltet på så mye som mulig under flyturen.
BELTET PÅ: Det er gode grunner til å beholde sikkerhetsbeltet på så mye som mulig under flyturen. Foto: Shutterstock
Selv om sjansen for å omkomme i en flyulykke er omtrent én til 11 millioner, er det mange som har panisk angst for å fly.

Nå kommer en flyvertinne med et godt råd til deg som ønsker å minimere alle risikoer når du først har kommet deg om bord.

I et innlegg i bransjebladet Flyertalk skriver den amerikanske flyvertinnen Amanda Pelva at det farligste man kan gjøre i et fly er å ta av seg sikkerhetsbeltet.

Da er du langt mer utsatt for skader hvis det skulle oppstå turbulens, skriver TV2, som først omtalte saken i Norge.


– Det er så lite som skal til
Pelva påpeker at det finnes lite statistikk på skader knyttet til dette, men viser til en fersk rapport som ble offentliggjort for to uker siden, som omhandler en turbulens-relatert nødlanding i Calgary i Canada i 2015.

21 personer ble skadet i episoden, én av dem alvorlig, og granskingen viste at flesteparten av disse hadde ignorert kapteinens råd om å ta på seg belte når de ustabile luftmassene nærmet seg.

– Du kan snakke med en hvilken som helst flyvertinne, så vil du få høre personlige opplevelser om hvor alvorlige skader man kan få av turbulens, skriver Pelva.

Hun forstår at det kan være kjedelig for passasjerene å bli minnet om sikkerhetsbeltet til stadighet.

– Men av alle sikkerhetsregler om bord, er dette den du bør ta mest på alvor. Vi forbereder oss alltid på alle mulige scenarioer, men turbulens skjer ofte, og det er så lite som skal til for å unngå skader, skriver Amanda Pelva.


fly
VAKKERT: Selv om mange er engstelige for å fly, går det som regel bra. Foto: Shutterstock

Flere saker

- Historisk stor sak Politiet har i dag pågrepet en tiende person i det de kaller en historisk stor sak om seksuelt misbruk av hunder. Onsdag 23.09 2020
Flere kanaler