DROPPES: Mange dropper frisørbesøket og det får konsekvenser.
DROPPES: Mange dropper frisørbesøket og det får konsekvenser. Foto: Shutterstock
Tall P4-nyhetene har hentet fra NAV viser at det i januar ble permittert dobbelt så mange frisører som måneden før. Tallet fortsatte å stige i februar. 

I januar ble det permittert 745 norske frisører, og i løpet av den første uken i februar kom tallet opp i 945 permitterte frisører. 

- Tror vi har stengt
- På lørdag hadde vi fire kunder. På lørdager har vi vanligvis godt med kunder, forteller frisør Lisa Marie Holm.

Hun er ansatt hos Sayso frisør på Byporten senter i Oslo. Alle butikkene på senteret er stengt, men helse- og velværetjenester får holde oppe. Likevel er det også stille i frisørsalongen. 

- Nå når senteret er stengt så har vi jo mindre trafikk og da mindre kunder, sier Holm.

Hardt rammet i kommunene med stengte sentre

Vivian Jacobsen er leder i fagforbundet Frisørenes Fagforening, og forteller at det er mange som gjerne ikke vet at salongene er åpne.

Flere frisørsalonger i hovedstaden forteller at det er svært få som kommer for drop in-timer. Det er spesielt frisørsalongene med lokaler inne på stengte kjøpesentre som sliter. 

- Spesielt i Oslo-regionen og i kommunene som har tiltak mot den økte smitten av mutantviruset, får vi mange henvendelser fra medlemmer nå om at de permitteres igjen, sier Jacobsen. 

- Sitter hjemme med koronasveis
Jacobsen tror hjemmekontor og et begrenset sosialt liv også gjør at mange heller sitter hjemme med slitte tupper og ettervekst enn å gå til frisøren like ofte som før.

- Vi har blitt bedt om å holde oss mest mulig hjemme, og da er det nok en del som prioriterer vekk det å gå til frisøren, sier Jacobsen i Frisørenes Fagforening. 

Også direktør i NFVB, Norske frisør og velværebedrifter, Anne Mari Halsan, bekrefter at mange av frisørene nå må permitteres. 

- Markedet er borte, og omsetningen er borte, sier Halsan. 

Frykter kroken på døra for noen

Frisørenes Fagforening frykter at økningen i antall permitteringer og det at mange salonger nå sliter med å ha nok kunder, kan få konsekvenser.

- Det kan nok se mørkt ut for noen, sier Jacobsen. 

På Sayso frisør på Byporten forteller de at to av sju ansatte nå er permittert. I tillegg er to frisører flyttet til andre salonger, hvor det er noe mer å gjøre.

- Det blir bare mer og mer stille her, sier frisøren Lisa Marie Holm til P4-nyhetene. 

Flere kanaler