Folket har talt. I konkurranse om landets mange vakre reisemål, kåret folket Lofoten som sin favoritt til Norgesferie.

 

Reiselivssjef Trygve Steen i Destinasjon Lofoten stråler etter førsteplassen i klassen for Norgesferie i reiselivskåringen. Og Lofoten har med den overbevisende seieren, flest stemmer uansett kategori, fått enda ett reiselivstrofé.

Tidligere har Lonely Planet, Time Magazine og National Geographic alle gitt sine hedersbetegnelser til Lofoten, som mange regner som Norges reiselivs-spydspiss nummer 1. 

 

- Tusen takk for det! Det er vel flere ulike grunner til at folk vil reise hit, men vi vet av erfaringen at det dreier seg om det tradisjonelle. Hav og fjell, fiskeværene og rorbuanleggene og strandlivet, Kajakkpadling, skikjøring og klatring og så videre. Noe bading blir det også her, men de fleste holder seg på land, forteller Steen til P4.

 

- Det er ingen grunn til å utsette Lofotbesøket til høysommeren. Akkurat nå går vi inn i den flotteste tiden, og sola er kommet tilbake. I nord-Norge nå generelt så er det en fantastisk opplevelse å få meg seg det spesielle lyset om morgenen. I februar, mars og april er det flott Lofotfiske, perfekt skiføre og vi kan friste med mange eksotiske og annerledes opplevelser også på denne tiden av året.

 

Storbyferie: New York

I kamp med en lang rekke europeiske byer var det til slutt New York som gikk til topps i storbyklassen. 40 millioner turister kan ikke ta feil. Det hele dreier seg om Frihetsgudinnen, Times Square, Fifth Avenue, shopping og kultur.

 

- Et reisetips hvis du skal reise til The Big Apple, så er det en nordmann som driver et sightseeingfirma der - ikke til fots eller bil - men han tilbyr å se byen fra helikopter, forteller P4s globetrotter Kjetil Hugin.  

 

New York slutter aldri å fascinere. Foto: Scanpix.  

 

Sol og sommer

Folket kåret Thailand til deres favoritt i kategorien sol- og badeferie. Strålende sol, kritthvite strender og krystallklart vann er - i tillegg nydelig mat - noe av det landet kan tilby.

 

Vinneren av kategorien drømmeferie beviser at vi som bor i et land der det stort sett er minusgrader, drømmer om et varmt og eksotisk sted. Folket ga seieren til Maldivene, som består av tusen øyer, hvorav hundre kan besøkes.

 

Foto: Shutterstock

Thailand frister med krystallklart vann og nydelig asiatisk mat. Foto: Shutterstock.