PUS: Også i år var det mange som ville gi bort kjæledyrene sine i løpet av ferien.
PUS: Også i år var det mange som ville gi bort kjæledyrene sine i løpet av ferien. Foto: NTB scanpix
0:00 | 0:39
Til tross for at flere har hatt hjemmesommer, er det fortsatt mange som kvitter seg med kjæledyrene sine.

Tall P4-nyhetene har fått fra Finn.no viser at tallene er omtrent like høye som tidligere år.

I juli i år ble det lagt ut 1202 annonser for dyr som blir gitt bort på Finn.no, mot 1404 i fjor. I 2018 var tallet 1317.

– Fødes for mange dyr
Daglig leder i Dyrebeskyttelsen Norge, Åshild Roaldset, er ikke overrasket.

– Det som får tallene til å gå ned er at folk kastrerer kaninene og kattene sine. Det blir født for mange, det blir født flere enn det finnes gode hjem.

På forhånd spådde mange at færre ville kvitte seg med kjæledyrene sine i årets sommerferie. Men tallene for juni viser at det ikke er tilfelle.

Roaldset tror det er flere årsaker til det.

– Det fødes veldig mange katter på våren, det er da de er på sitt mest fertile. Og en kattemor kan få tre kull i løpet av våren og sommeren. Og da er det jo på denne tiden av året at folk finner ut at de ikke kan ha katt likevel.

Nedgang i juni 
I fjor hjalp Dyrebeskyttelsen Norge 6000 dyr, og rundt 90 prosent av dette er katter.

I juni, før fellesferien virkelig slo inn, er det derimot en liten nedgang i tallene fra Finn.no. I juni 2020 ble det lagt ut 967 annonser for dyr som blir gitt bort, mot 1237 i fjor. I 2018 var tallet 1223.

– Vi får håpe at den lille nedgangen i antall dyr som blir gitt bort representerer en positiv trend der dyreeiere tar mer ansvar for dyrene sine.  Det er for tidlig å si om dette er tilfellet, sier Roaldset.

Flere saker

- Historisk stor sak Politiet har i dag pågrepet en tiende person i det de kaller en historisk stor sak om seksuelt misbruk av hunder. Onsdag 23.09 2020
Setter inn flere tiltak mot muslimhat Økt fokus på diskriminering av muslimer i skolen og registrering av hatkriminalitet hos politiet. Onsdag 23.09 2020
Flere kanaler