KAOTISK: E16 over Sollihøgda var stengt i flere timer.
KAOTISK: E16 over Sollihøgda var stengt i flere timer. Foto: Lytterbilde
Det varslede snøværet har skapt kaos på Østlandet i morgentimene mandag.

Svært mange bilister har skiftet om til sommerdekk etter påske, og mange av disse har latt være å følge politiets oppfordring om å la bilen stå. Dermed har nødetater og bergingsbiler hatt hendene fulle i både Buskerud, Akershus, Oslo, Vestfold, Østfold, Hedmark og Oppland de siste timene.

E16 er blant veiene hvor det har vært mest kaotisk. I 8-tiden ble veien stengt i begge retninger over Sollihøgda. Rett før klokken 10 ble den delvis åpnet igjen, med puljevis kjøring og brøyting innimellom.

Se flere lytterbilder helt nederst i saken!

Også på E18 mellom Drammen og Oslo har det vært kaotisk mandag morgen.

Rett før klokken 10 ble det meldt om at to vogntog sperret all trafikk i sydgående beløp ved Asker. Veien ble åpnet igjen kort tid senere.


På fv 170 mellom Fet og Tangen i Akershus kolliderte to lastebiler rett før klokken 10. Det skal ikke være snakk om personskader, men veien skal i skrivende stund være stengt.

Saken fortsetter under bildet
jessheim sentrum
SNØ OG SLAPS: Også på Romerike har det vært utfordrende kjøreforhold. Dette bildet er tatt i Jessheim sentrum. Foto: Lytterbilde

«Biler står bom fast overalt», melder politiet på Romerike om forholdene i Blystadvegen/Blystadlia.Det er ventet at de kaotiske tilstandene vil vedvare utover dagen. Meteorologene har sendt ut OBS-varsel og varslet at det enkelte steder i innlandet kan det komme 20 cm snø.

– Det er stedvis veldig vanskelige kjøreforhold, med veldig slapsete føre mange steder. Ifølge værmeldingen skal det ikke gå over med det første, så jeg vil tro at denne situasjonen vil vedvare utover dagen, forteller trafikkoperatør, Christofa Kei-Nilsen, hos Statens vegvesen til P4.


Flytrøbbel
Også på Oslo lufthavn Gardermoen har snøværet ført til problemer.

Pressetalsmann i Avinor, Lasse Vangstein, forteller at kapasiteten er redusert fordi de bruker store ressurser på å fjerne snøen som faller. Dermed blir det mindre forsinkelser.

– Vi ber de reisende møte som normalt, men også forholde seg til informasjonen man får fra sitt flyselskap eller reisebyrå, sier Vangstein.

hønefoss
VINTER: Dette bildet er tatt i Heradsbygda i Hønefoss mandag morgen. Foto: Lytterbilde
nittedal
GLATT: Vinterlige forhold på veiene også i Nittedal. Foto: Lytterbilde
røykenveien
FULL STOPP: En lytter forteller at da dette bildet ble tatt i Røykenveien i Asker i 8-tiden, hadde trafikken stått bom stille i 30 minutter. Foto: Lytterbilde
liertoppen
LIERTOPPEN: På E18 mellom Drammen og Oslo har det vært svært vanskelige kjøreforhold mandag morgen. Foto: Lytterbilde


Flere kanaler