DUSJ: Strømmen blir nå litt billigere.
DUSJ: Strømmen blir nå litt billigere. Foto: Shutterstock
0:00 | 0:42
- Ekstremværet Gyda gjør at strømprisene går ned.

Det sier kraftanalytiker i Volue Insight, Tor Reier Lilleholt, til P4-nyhetene.

Fra midten og opp
Uværet som har herjet Midt-Norge og deler av Sør-Norge førte med seg store mengder regn, høye temperaturer og mye snøsmelting.

Fra regnværet startet til ekstremværet var over kom det 105 millimeter nedbør i Trøndelag og 174 millimeter i Møre og Romsdal, opplyser Meteorologisk Institutt. Og neste uke melder meteorologene om kraftig regn både på Vestlandet, i Trøndelag og i Nord-Norge.

Også mye vind har ført til større kraftproduksjon som bidrar til at prisene går ned,

- Kraftprisene i Nord-Norge har falt fra mellom 40 og 50 øre uka før Gyda til mellom 15 og 20 øre nå, sier Lilleholt.

- Vil falle også i sør
Det er primært Midt-Norge og Nord-Norge som vil merke priseffekten av Gyda ifølge analytikeren, men også i Sør-Norge har det vindfulle, milde og våte været hatt effekt: 

- Vi ser et fall på ca ti prosent i sør, men inn mot helgen vil prisene stige igjen og vil legge seg på cirka en krone og 50 øre pr kilowattime.

Selv om den umiddelbare effekten er kortsiktig sier Lilleholt likevel at mer snøsmelting som følge av mildværet i tillegg til mye nedbør vil gi sårt tiltrengt påfyll i magasinene.

- Særlig i sør er det nå usikkert om det vil være nok vann i magasinene til våre, slik at mildvær og nedbør vil gi en langsiktig positiv effekt. 

Det er de siste dagene satt varmerekorder flere steder i Sør-Norge og det er snøsmelting flere steder.
Flere kanaler