FORLOVET: Prins Harry og Meghan Markle kunngjorde forlovelsen 27. november 2017.
FORLOVET: Prins Harry og Meghan Markle kunngjorde forlovelsen 27. november 2017. Foto: AP
19. mai gifter prins Harry (33) og Meghan Markle (36) seg på slottet Windsor Castle utenfor London.

Ca 1.200 personer er invitert til festlighetene, men det blir ingen politikere å se på den store dagen. Ifølge BBC har paret bestemt seg for ikke å invitere politiske ledere fra store deler av verden – slik det ofte gjøres i kongelige bryllup.

Dette betyr at USAs president Donald Trump må holde seg hjemme, og det samme må Barack og Michelle Obama gjøre, selv om de er venner av prinsen.

Avgjørelsen er tatt i samarbeid med regjeringen, og begrunnes med at kirken er ganske liten og at prins Harry bare er nummer fem i arverekken.


Inviterer mannen i gata
I bryllupet til prins William og hertuginne Kate i 2011 var en rekke politiske ledere invitert.

Lillebrorens bryllup blir mindre og annerledes, og brudeparet har funnet ut at en stor del av gjestene skal være «vanlige folk» som fortjener en oppmuntring.

Blant annet er Amelia Thompson (12) invitert. Hun ble skadet under terrorangrepet i Manchester i mai 2017.

Thompson har bestemt seg for at hun vil ta med seg bestemoren til en tenåring som omkom i terrorangrepet, til det kongelige bryllupet.

Saken fortsetter under bildet
amelia
OVERLEVDE TERROR: Amelia Thompson (12) har fått invitasjon til det kongelige bryllupet. Her sammen med moren Lisa Newton hjemme i Sheffield. Foto: Reuters

Vil ikke ha gaver
Også trebarnsmoren Pamela Anomneze (52), som hjelper folk med psykiske lidelser, har fått innbydelse i posten. Hun forteller til BBC at hun vil ta med seg sønnen Jude (15) til bryllupet.

– Han ba på sine knær om å få være med, bare for å få et glimt av Meghan Markle, sier Anomneze.

Brudeparet har oppfordret gjestene til å støtte en veldedig organisasjon i stedet for å kjøpe bryllupsgave.


harry meghan
SNART GIFT: Prins Harry og Meghan Markle har invitert ca 1.200 personer i bryllupet. Her fra et besøk i Sydney nylig. Foto: Reuters


Flere saker

Utga seg for å jobbe i barnevernet - dømt for overgrep En mann i slutten av 50-årene er i Ringerike tingrett dømt til fengsel i fire og et halvt år for overgrep mot ei 11 år gammel jente. Torsdag 05.12 2019
Marie Fredriksson er død Den svenske popsangeren Marie Fredrisson er død, 61 år gammel. Tirsdag 10.12 2019
- Viktig at Vy vinner
- Viktig at Vy vinner Mandag 09.12 2019
Flere kanaler