TERROR: Helseministeren vil ha slutt på godteri-terror i kassaområdet.
TERROR: Helseministeren vil ha slutt på godteri-terror i kassaområdet. Foto: NTB Scanpix / Montasje
Helseminister Bent Høie fra Høyre, har sett seg lei av at butikkene plasserer godteri ved kassene.

Til VG forteller Høie at regjeringen vil samarbeide med kjedene for å finne løsninger som gjør at disse varene havner andre steder enn i kassakøen.


– Jeg har sett meg grundig lei på det foreldre utsettes for i kassaområdet i matbutikkene våre. Det blir skrik og krangling, fordi det står sjokolade og godteri i høyde med ungene. Den kampen bør foreldre slippe å ta hver dag, sier helseministeren til VG.

Utfordrende å stå i kassa med barn
Hos matvarekjedene er de positive til forslaget og kommunikasjonsdirektør i Coop, Bjørn Takle Friis, fortalte i P4s Radiofrokost i dag tidlig, at de gjerne møter helseministeren for å diskutere mulige løsninger.


Helseministeren kaller det hele godteri-terror, en beskrivelse kommunikasjonsdirektør i Coop, Bjørn Takle Friis er delvis enig i.

– Jeg har selv 4 barn, så jeg vet hvordan det er å stå i kassa med de når ungene er omgitt av godteri, sier Friis til P4s Radiofrokost, da de ringte han i morges.

Mindre godteri nå, enn tidligere
Han forteller at det har vært endringer på området.
– Det er mindre godteri der nå i våre butikker, enn det var tidligere. Det er mer sukkerfrie varianter, så er smågodtet flyttet lengre inn i butikken. Men det er fortsatt rom for forbedringer, sier Friis.

Hva gjør det med omsetningen å ha godteriet liggende rett i nærheten av kassaområdet?

– Mye av dette handler om impuls, så vi merket mye til det da jeg jobbet i tidligere ICA, og vi flyttet sjokoladen inn i butikken. Da falt omsetningen med 18 prosent.

Trenger alternativer
Kommunikasjondirektøren tror likevel ikke butikkene vil tape mye penger på å flytte godteriet.
– Jeg tror det går an å være kreativ, og heller påvirke kundene til å kjøpe sunne varer, sier Friis

Hva tror du kan erstatte godteriet ved kassa da?

– Vi må bli flinkere til å lage alternativer som går på plukk og miks av frukt og grønnsaker, og andre ting, avslutter Friis.

Flere saker

- Historisk stor sak Politiet har i dag pågrepet en tiende person i det de kaller en historisk stor sak om seksuelt misbruk av hunder. Onsdag 23.09 2020
Flere kanaler