IKKE FORBUDT LENGER: Grillen kan igjen tas fram i blant annet Oslo og Bergen.
IKKE FORBUDT LENGER: Grillen kan igjen tas fram i blant annet Oslo og Bergen. Foto: NTB scanpix
Det eksepsjonelt varme og tørre været i mai og begynnelsen av juni førte til at det ble lagt ned totalforbud mot grilling en rekke steder i Sør-Norge.

Nå er forbudet opphevet i mange kommuner, blant annet i Oslo og Bergen.

– Brannsjefen har opphevet totalforbudet for bål og grilling som har vært de siste ukene, og vi går nå tilbake til normalen. Det innebærer at det er lov til å grille der det er forsvarlig, sier branninspektør Sigurd Folgerød Dalen i Oslo brann- og redningsetat, til NRK.

Også i en rekke andre kommuner på Østlandet er forbudet opphevet – dette gjelder blant annet Asker, Bærum, Kongsberg, Våler, Moss, Rygge og Råde.

Meget stor skogbrannfare mange steder
Torsdag opplyste Rogaland brann og redning IKS at det har kommet nok nedbør til at de opphever totalforbudet mot å gjøre opp ild utendørs i Stavanger, Sandnes, Sola, Randaberg, Rennesøy, Kvitsøy, Finnøy, Klepp, Time og Gjesdal.

Det samme gjelder i Bergen.

Samtidig viser Yrs skogbrannindeks at det fortsatt er meget stor skogbrannfare på steder der det har kommet lite eller ingen nedbør etter tørkeperioden.

Dette gjelder særlig i deler av Hedmark, Oppland, Buskerud, Vestfold, Aust-Agder, Møre og Romsdal og Trøndelag.

Flere saker

NRK har fått mange klager etter id-sending NRK har fått tilsendt mange klager etter gårsdagens id-sending. Mandag 25.05 2020
Flere kanaler