SOMMERLIG HØST: Flere steder i Sør- og Midt-Norge kan få en smak av sommer utover i uken. Her fra Frognerparken i Oslo ved en tidligere anledning.
SOMMERLIG HØST: Flere steder i Sør- og Midt-Norge kan få en smak av sommer utover i uken. Her fra Frognerparken i Oslo ved en tidligere anledning. Foto: NTB scanpix
For mange av dem som har høstferie denne uken, kan opplevelsen bli av det sommerlige slaget.

Fra onsdag kommer varme luftmasser opp sørfra - og sørger for noe som kan minne om «Indian summer» i deler av Sør- og Midt-Norge.

– Det blir mye sønnavind, og dette vil gi høyere temperaturer enn det vi har hatt i det siste. Utover i uka ser det også ut til å bli en del sol, og da kan temperaturen nå 20 grader flere steder i Sør-Norge, forteller statsmeteorolog Eldbjørg Moxnes til P4.

Generelt vil dagtemperaturene på Østlandet ligge på godt over 15 grader - noe som er uvanlig varmt til oktober å være.

Også Vestlandet og Midt-Norge, som først må tåle en ny porsjon med rikelig regn i starten av uken, får noen dager med smak av sommer fra omtrent onsdag/torsdag.

Saken fortsetter under innlegget

Skyer kan ødelegge
Østlandet ser ut til å beholde godværet i mange dager.

– Det ser ut som det holder seg med høye temperaturer ut denne uken. Fra neste uke ser det ut til å bli litt kjøligere, forteller Moxnes.

Selv om det meldes om lite eller ingen nedbør, er det knyttet stor usikkerhet til hvor mye solen slipper til. På denne tiden av året får ofte solen problemer med å «vinne» over skydekket når det er høytrykkspreget vær. 

«Tendensen er at det blir mer og mer skyer for hver dag, etter at varmluften har dratt inn», skriver svenske meteorologer.

De høyeste temperaturene, med rundt 20 grader, kommer vi derfor til å se de stedene der solen klarer å trenge gjennom.

Også i Nord-Norge vil man merke at temperaturene stiger noe når det nærmer seg helgen, men her blir det likevel neppe over 10 grader.


Flere kanaler