GLATT: Mange bilister på Østlandet kan våkne opp til en hvit overraskelse torsdag morgen. Arkivfoto: NTB scanpix
GLATT: Mange bilister på Østlandet kan våkne opp til en hvit overraskelse torsdag morgen. Arkivfoto: NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Mens store deler av Nord-Norge har fått en solid dose med snøbyger de siste dagene, har det vært deilig vårstemning sørpå.

Kaldluft fra nord
Nå brer imidlertid kaldluften seg sørover, og natt til torsdag kan det bli vanskelige kjøreforhold i fire fylker på Østlandet.

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel for Telemark, Buskerud, Hedmark og Oppland, og meteorologene sier det kan komme opp mot 10 cm snø på enkelte steder.


Saken fortsetter under Twitter-meldingen
Skummelt med sommerdekk
– Prognosene sier fra to til ti centimeter. Det er altså ikke store mengder. Og hadde dette vært midt i februar, ville vi kanskje ikke varslet det en gang, men siden vi er kommer til våronna og folk står på sommerdekk er det verdt å vite, sier meteorolog Vibeke Thyness til VG.

Det er stort sett områdene nord for Gardermoen som kan vente seg nedbør, og her vil det komme snø fra midnatt og fram til morgentimene. Som så ofte på denne tiden av året, blir ikke snødekket liggende særlig lenge.

- Det vil smelte bort i løpet av torsdagen, sier Thyness.


snø
MIDLERTIDIG: Snøen vil smelte raskt igjen, forteller meteorologen. Arkivfoto: NTB scanpix.

Flere kanaler