GAMER: Trine Skei Grande brukte litt tid på «Pokémon Go» under dagens høring på Stortinget.
GAMER: Trine Skei Grande brukte litt tid på «Pokémon Go» under dagens høring på Stortinget. Foto: Stortinget.no
Onsdag var Stortingets utenriks- og forsvarskomité samlet for å diskutere Forsvarets langtidsplan. Høringen er åpen og en live-stream vises på Stortingets nettsider

Kameraene som tar opp fra høringen filmer hele rommet og har fanget Venstre-lederen mens hun holder på med sin telefon. Det flere reagerer på er hva hun holder på med på mobilen, skriver VG. Hun sitter nemlig og spiller «Pokémon Go».

Spillet har blitt enormt populært siden lanseringen i juli, og landets politikere er også bitt av basillen, men det er ikke alle som mener at en høring på Stortinget er rett tid og sted for å fange Pokémons. Flere medlemmer i Facebook-gruppen «Styrk Heimevernet!» er ikke imponert.

«En kollega [...] gjorde folk oppmerksom på en engasjert Skei Grande under pågående høring. Her ser vi henne gjøre sitt for sikkerheten ved å fange nærliggende Pokémons», skriver Petter Faye Rundereim i et innlegg i gruppa, som i skrivende stund har fått over 200 likes. 


VG snakket med Trine Skei Grande på SMS under høringen, og hun er ikke imponert over hva media velger å fokusere på fra høringen.

– Noen av oss har hoder som lytter bedre når en kan gjøre noe hjernedødt ved siden av. Vi er ikke alle like. Det har kommet fram mer oppsiktsvekkende ting i høringen om norsk forsvarsevne enn dette, skriver hun til avisen. 

Visepresident på Stortinget, Ingjerd Schou, er ikke fornøyd med oppførselen til Trine Skei Grande.

– Helt generelt tenker jeg at alle sansene bør være til stede når man behandler alvorlige og svært viktige, og krevende saker for nasjonen, sier hun til P4.

Schou mener det er grenser for hva man skal regulere med regler under høringer, men hun mener også det er forskjell på å spille mobilspill og for eksempel sjekke mail.

– Det kan være nødvendig å sjekke beskjeder og vurderinger som kommer inn underveis i en behandling, det blir noe annet enn å spille spill, sier Ingjerd Schou. 

Flere kanaler