MYE Å SPARE: Å fylle bilen med strøm er langt billigere enn å fylle med bensin, viser regnestykket.
MYE Å SPARE: Å fylle bilen med strøm er langt billigere enn å fylle med bensin, viser regnestykket. Foto: NTB scanpix
Tirsdag satte Circle K en noe mindre attraktiv rekord, da veiledende pris på 95 blyfri bensin stoppet på rekordhøye 16,67 kroner per liter.

Årsaken er, ifølge selskapet, oppgang i oljeprisen og styrking av dollaren – noe som har ført til at innkjøpsprisene har økt. Dieselprisen fulgte hakk i hæl, med en veiledende pris på 15,74 kroner.

Nå har Elbilforeningen regnet ut at tilsvarende «literpris» for elbilister er 3,92 kroner, skriver E24.

– Desto mer å spare
Regnestykket tar utgangspunkt i at en bensinbil kan kjøre rundt to mil for en liter bensin til 16,67 kroner. 

Foreningen har forutsatt at en elbil trenger ca 4 kilowattimer strøm for å kjøre den samme strekningen, og med en strømpris på 0,98 kroner inkludert nettleie og avgifter, havner totalsummen på 3,92 kroner.

– Det viser jo tydelig hvor energieffektiv elbilen er. Kjører du mye og langt, er det desto mer å spare. Bompenger er den fordelen flest oppgir, etter kjøpsfordelene. Drivstoffprisen tror jeg folk glemmer litt, sier daglig leder Christina Bu i Norsk Elbilforening til E24.

Skulle strømprisen stige med 50 prosent, til 1,50 kroner, vil «literprisen» fortsatt bare være rundt 6 kroner, ifølge Elbilforeningen.

LES OGSÅ: – Stikkontakt-lading er ulovlig


Flere saker

Utga seg for å jobbe i barnevernet - dømt for overgrep En mann i slutten av 50-årene er i Ringerike tingrett dømt til fengsel i fire og et halvt år for overgrep mot ei 11 år gammel jente. Torsdag 05.12 2019
Marie Fredriksson er død Den svenske popsangeren Marie Fredrisson er død, 61 år gammel. Tirsdag 10.12 2019
Flere kanaler