MYE Å SPARE: Å fylle bilen med strøm er langt billigere enn å fylle med bensin, viser regnestykket.
MYE Å SPARE: Å fylle bilen med strøm er langt billigere enn å fylle med bensin, viser regnestykket. Foto: NTB scanpix
Tirsdag satte Circle K en noe mindre attraktiv rekord, da veiledende pris på 95 blyfri bensin stoppet på rekordhøye 16,67 kroner per liter.

Årsaken er, ifølge selskapet, oppgang i oljeprisen og styrking av dollaren – noe som har ført til at innkjøpsprisene har økt. Dieselprisen fulgte hakk i hæl, med en veiledende pris på 15,74 kroner.

Nå har Elbilforeningen regnet ut at tilsvarende «literpris» for elbilister er 3,92 kroner, skriver E24.

– Desto mer å spare
Regnestykket tar utgangspunkt i at en bensinbil kan kjøre rundt to mil for en liter bensin til 16,67 kroner. 

Foreningen har forutsatt at en elbil trenger ca 4 kilowattimer strøm for å kjøre den samme strekningen, og med en strømpris på 0,98 kroner inkludert nettleie og avgifter, havner totalsummen på 3,92 kroner.

– Det viser jo tydelig hvor energieffektiv elbilen er. Kjører du mye og langt, er det desto mer å spare. Bompenger er den fordelen flest oppgir, etter kjøpsfordelene. Drivstoffprisen tror jeg folk glemmer litt, sier daglig leder Christina Bu i Norsk Elbilforening til E24.

Skulle strømprisen stige med 50 prosent, til 1,50 kroner, vil «literprisen» fortsatt bare være rundt 6 kroner, ifølge Elbilforeningen.

LES OGSÅ: – Stikkontakt-lading er ulovlig


Flere saker

- Ja til ølsalg i kiosker og bensinstasjoner Frp foreslår nok en gang å tillate salg av alkohol på kiosker og bensinstasjoner. Onsdag 27.05 2020
Flere kanaler