Samferdselsminister Liv Signe Navarsete ble svært irritert under Stortingets spørretime i dag, og hun fikk refs av stortingspresident Thorbjørn Jagland.

 

- Frekkhetens nådegave

Venstres Borghild Tenden stilte spørsmål om investeringene i jernbanesektoren, og det var dette som fikk Navarsete til å spisse språkbruken.

 

- Representant Tenden har frekkhetens nådegave. Hennes partikollegaer satt i regjering i fire år uten å løfte en finger i forhold til de store utfordringene som ligger i dette området, tordnet Navarsete.

 

Hun mener « noen burde gå hjem og gjøre hjemmeleksa si».

 

- Tåpelig målestokk

Det var ikke bare Venstre hun var irritert på. Da Høyres Øyvind Halleraker slo fast at det asfalteres 400 kilometer mindre vei i år enn i fjor, var ikke Navarsete mild i sitt svar.

 

- Det er det dårligste på lenge, til tross for at bransjen hevder at det er mulig med en økning i kapasiteten fra 1,8 til tre millioner tonn asfalt, sa Halleraker, ifølge tv2nyhetene.no.

 

- Høyre holder fram en tåpelig målestokk for hvordan en skal måle aktiviteten. De veiene som jeg har vært med på å åpne, er et resultat av flere års arbeid og planlegging. Det er ikke noen målestokk for aktiviteten til denne regjeringen, svarte Navarsete og fikk senere tilsnakk for dette utsagnet.

 

Dårlig parlamentarisk oppførsel

Navarsetes språkbruk vakte oppsikt på Stortinget, og stortingspresident Thorbjørn Jagland sa at dette er langt utover parlamentarisk språkbruk.

 

- Jeg tror det store fokuset nå var på formen, og ikke på innholdet, sier Navarsete.

 

Flere opposisjonspolitikere reagerte på hennes språkbruk på Stortinget. Navarsete mener dette er fordi de ikke kan ta henne på politikken, og at de derfor leter etter andre ting.

 

- Om jeg har sagt tåpelig, så er jeg lei meg for det, men fokuset må være på innholdet i politikken, og der har opposisjonen ingenting å stille opp med, sier Navarsete til P4.

Flere kanaler