Foto: Tor Richardsen / SCANPIX

Fra i dag til lørdag er det ventet skikkelig drittvær over hele landet, og det er Vestlandet som kommer til å få den verste smellen.

 

- Verst på Vestlandet

I natt har det blåst opp til storm flere steder i landet, og statsmeteorolog Ingrid Bentzen sier til P4 at det er Vestlandet som kommer til å få merke ruskeværet mest.

 

- På Vestlandet kan de vente seg storm og en del nedbør de kommende dagene, sier hun.

 

Hun sier at Østlandet vil slippe unna det verste, ettersom landsdelen ligger i ly for det verste, men generelt vil det bli dårlig vær over hele landet.

 

- Det kommer ikke fullt så mye i øst, men det blir dårlig i alle fall fram til helga, sier hun.

 

- Ille også i nord

Mens Østlandet trolig slipper billig unna, så vil det ifølge Berntzen blåse opp til storm også i nord.

 

- Det er nok Nordland som kommer verst ut av det i nord, der man vil få sørvestlig kuling enkelte steder. I tillegg flyttes snøgrensa stadig nedover, og man kan få snø på 5-600 meter, sier Bentzen til P4.

 

- Hvor lenge vil dette vare?

 

- Det har vært storm flere steder i natt, men dette vil gå over til kuling i løpet av dagen, for så å blusse opp igjen på torsdag. Vi må nok vente oss dårlig vær i alle fall en uke framover, sier hun.

 

Et lite lyspunkt kan være at temperaturen ikke vil falle altfor mye.

 

- Så lenge det er sørlig bris som kommer inn, altså vind fra sør, så vil ikke denne vinden være så kald. Temperaturen vil nok ikke falle lavere enn rundt ti grader, sier Bentzen.

 


Flere kanaler