Hege Storhaug i Human Right Service vil nå ha folks hjelp for å dokumentere fremveksten av Islam.
Hege Storhaug i Human Right Service vil nå ha folks hjelp for å dokumentere fremveksten av Islam. Foto: NTB scanpix
0:00 | 0:40
"Bli med i et unikt prosjekt for å dokumentere vår samtid," skriver Human Rights Service i et innlegg på sine nettsider.

Organisasjonen, som årlig får 1,8 millioner kroner i statsstøtte for å drive integrering, oppfordrer folk til å sende inn bilder av muslimer som de vil legge ut på nett til skrekk og advarsel.

– Dette er ren rasisme. De skal altså legge ut bilder på nett for å mistenkeliggjøre folk for å ødelegge Norge, sier Karin Andersen i SV.   

"Islam reiser seg"
Den statstøttede organisasjonen sier de vil dokumentere det de kaller "den kulturelle revolusjonen" og ønsker at folk skal ta bilder som skal vise at "Islams fremvekst går raskt". 

Videre skriver lederen i HRS, Hege Storhaug, i innlegget: "Vi lever i en tid med svært raske kulturelle endringer. Islam reiser seg. MSM og politisk lederskap snur ryggen til. Vi gjør ikke det."

- Fjern statsstøtten
SV-politiker Karin Andersen reagerer kraftig. Hun mener at Human Rights Service må fratas statsstøtten umiddelbart.

– Det er ille at staten støtter dette lavmålet. Vi har foreslått før og foreslår igjen at organisasjonen må miste sin statstøtte. Det er ingen norsk verdi å henge ut folk på denne måten, basert på utseende, sier Karin Andersen.  
 
Human Rights Service får 1,835 millioner kroner årlig i støtte fra staten. Pengene får de gjennom en tilskuddsordning for "nasjonale ressursmiljøer på integreringsfeltet". Organisasjonen skal med støtten bidra til økt deltakelse i og økt tillit til samfunnet blant innvandrere.

P4 Nyhetene har vært i kontakt med Integrerings- og mangfoldsdirektoratet som ifjor foreslo å kutte støtten til organisasjonen fordi den brukte en fremmedfiendtlig og muslimfiendtlig retorikk. 

Hverken IMDi eller Justisdepartementet ønsker å kommentere prosjektet, men sier de hvert år vurder om tildelingen er i samsvar med formålet.