UTBETALES: De fleste får skattepengene på konto 20. juni.
UTBETALES: De fleste får skattepengene på konto 20. juni. Foto: NTB scanpix
Natt til torsdag 4. april blir skattemeldingen tilgjengelig på nett, noe som betyr at de aller fleste lønnstakere kan sjekke om de får igjen penger på skatten.

Finner du ut at du har penger til gode, kan du deretter begynne å glede deg til 20. juni. Da starter Skatteetaten utbetalingene til de aller fleste elektroniske brukerne.

Årets utbetalingsdato kommer nøyaktig én uke tidligere enn fjorårets, da brukerne måtte vente til 27. juni.

– I fjor hadde vi innkjøring av helt nytt system for kjøring av skatteoppgjøret. Vi beregnet derfor litt ekstratid i tilfelle det skulle oppstå feil. Det gikk veldig bra i fjor, så i år har vi vurdert det slik at vi ikke trenger den ekstra tiden, skriver senior kommunikasjonsrådgiver hos Skatteetaten, Ernst Larsen, i en e-post til P4.

Det er datoen som står øverst i høyre hjørnet på skattemeldingen som bestemmer når du får skatteoppgjøret ditt. Pengene skal, ifølge Skatteetaten, utbetales innen tre uker etter den oppgitte datoen.

Samme leveringsfrist
Får du ikke pengene i juni, er neste mulighet i august, og deretter blir det løpende oppgjør fram til 23. oktober.

Fristen for å gjøre endringer og levere inn skattemeldingen er, som tidligere, 30. april for lønnstakere og pensjonister.

Er du blant dem som må betale restskatt, er fristen 3 uker etter at skatteoppgjøret er mottatt, men tidligst 20. august.

LES OGSÅ: Bytter ut NRK-lisensen med NRK-skatt

skattemelding
MÅ SJEKKES: Skattemeldingen blir tilgjengelig for svært mange nordmenn 4. april. Foto: NTB scanpix

Flere kanaler