LETT TILGJENGELIG: Forbrukerrådet jobber for å få til en lignende aldergrense i Norge.
LETT TILGJENGELIG: Forbrukerrådet jobber for å få til en lignende aldergrense i Norge. Foto: NTB scanpix
Storbritannia forbyr nå salg av energidrikker til barn og unge. 

Den britiske regjeringen har fortsatt ikke bestemt seg for om drikkene skal ha 16- eller 18-årsgrense, men dette blir klart i neste uke, skriver The Guardian.

Håpet er at aldersgrensen skal føre til mindre overvekt blant de unge i landet, samt at koffein-inntaket skal ned.

– Svært usunne produkter
Ifølge Dagbladet kan Norge følge etter om ikke lenge. Forbrukerrådet har lenge jobbet målrettet for at mindreårige ikke skal få kjøpe produktene.

– Energidrikker er svært usunne produkter. Det høye koffeininnholdet kan gi søvnproblemer og konsentrasjonsvansker og er ikke anbefalt for barn og unge som er i en sårbar vekstfase. Det er derfor svært bekymringsfullt at så store mengder blir konsumert av barn og unge, sa Forbrukerrådets fagdirektør for produktsikkerhet, mat og handel, Gunstein Instefjord.

Direktør i bryggeri- og drikkevareforeningen, Petter Nome, har tidligere uttalt til P4 at det er en internasjonal trend at salget av energidrikker øker. Han er klar på at dette ikke er tørstedrikke for barn.

– De får i seg sukker og koffein og energi de ikke trenger. For voksne som drikker på en ansvarlig måte, er det helt uproblematisk helsemessig.


Flere saker

- Leger bør veie pasienter
- Leger bør veie pasienter Fredag 07.06 2019
Flere kanaler