LETT TILGJENGELIG: Forbrukerrådet jobber for å få til en lignende aldergrense i Norge.
LETT TILGJENGELIG: Forbrukerrådet jobber for å få til en lignende aldergrense i Norge. Foto: NTB scanpix
Storbritannia forbyr nå salg av energidrikker til barn og unge. 

Den britiske regjeringen har fortsatt ikke bestemt seg for om drikkene skal ha 16- eller 18-årsgrense, men dette blir klart i neste uke, skriver The Guardian.

Håpet er at aldersgrensen skal føre til mindre overvekt blant de unge i landet, samt at koffein-inntaket skal ned.

– Svært usunne produkter
Ifølge Dagbladet kan Norge følge etter om ikke lenge. Forbrukerrådet har lenge jobbet målrettet for at mindreårige ikke skal få kjøpe produktene.

– Energidrikker er svært usunne produkter. Det høye koffeininnholdet kan gi søvnproblemer og konsentrasjonsvansker og er ikke anbefalt for barn og unge som er i en sårbar vekstfase. Det er derfor svært bekymringsfullt at så store mengder blir konsumert av barn og unge, sa Forbrukerrådets fagdirektør for produktsikkerhet, mat og handel, Gunstein Instefjord.

Direktør i bryggeri- og drikkevareforeningen, Petter Nome, har tidligere uttalt til P4 at det er en internasjonal trend at salget av energidrikker øker. Han er klar på at dette ikke er tørstedrikke for barn.

– De får i seg sukker og koffein og energi de ikke trenger. For voksne som drikker på en ansvarlig måte, er det helt uproblematisk helsemessig.


Flere saker

NRK har fått mange klager etter id-sending NRK har fått tilsendt mange klager etter gårsdagens id-sending. Mandag 25.05 2020
Flere kanaler