TROR IKKE FORHOLDET SKADES: Jens Stoltenberg tror ikke forholdet mellom Tyrkia og Russland skades etter attentatet.
TROR IKKE FORHOLDET SKADES: Jens Stoltenberg tror ikke forholdet mellom Tyrkia og Russland skades etter attentatet. Foto: AFP
0:00 | 0:40
Generalsekretær i NATO, Jens Stoltenberg, er ikke bekymret for at forholdet mellom Russland og Tyrkia blir dårligere etter attentatet i Ankara i går.

En tyrkisk politimann skjøt og drepte Russlands ambassadør til Tyrkia, Andrey Karlov, da han talte under åpningen av en fotoutstilling i et galleri. Politimannen, 22 år gamle Mevlut Mert Altintas, ble selv skutt og drept av politiet.

- Står sammen om terrorbekjempelse
- Vi så hvor spent og vanskelig forholdet mellom de to landene ble etter nedskytingen av et russisk fly i Tyrkia i fjor. Jeg tror ikke vi vil se noe tilsvarende nå fordi man ser at terror er noe som også Tyrkia er rammet av og Tyrkia bekjemper terror, sier Stoltenberg til P4 Nyhetene.

Russlands president Vladimir Putin har sagt at han anser drapet som en provokasjon med mål om å skade båndene mellom Russland og Tyrkia. Han sa også at han nå vil trappe opp kampen mot terrorisme.

Begge tar avstand
Stoltenberg mener det nå blir viktig at de to landene samarbeider for å finne ut av hvordan dette kunne skje.

- Selvfølgelig også bidra til å hindre lignende hendelser i framtida, sier NATO-sjefen.

Seniorforsker ved Fridtjof Nansen institutt, Arild Moe, sier forholdet mellom Tyrkia og Russland er sårbart, men at de også har felles interesser i Syria og at forholdet derfor ikke blir ødelagt av dette.

- Det er klart at tyrkiske myndigheter tar helt klart avstand fra attentatet og kan ikke ansvarliggjøres for det, sier Moe.