FOR UNG: Mannen (21) som satt på under øvelseskjøringen hadde ikke hatt lappen i 5 år. Illustrasjonsbilde: NTB scanpix
FOR UNG: Mannen (21) som satt på under øvelseskjøringen hadde ikke hatt lappen i 5 år. Illustrasjonsbilde: NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Politiet i Haugesund har gått til anmeldelse etter at de stoppet en 17 år gammel jente som øvelseskjørte ved 01.30-tiden natt til mandag.

Selv om tidspunktet også var noe utenom det vanlige, var det passasjeren politiet reagerte på.

– Mannen som kjørte sammen med jenta var bare 21 år gammel, og hadde derfor ikke hatt lappen i fem år, som er kravet når man skal øvelseskjøre med andre, sier vaktsjef Dan Magne Gaard ved Haugesund politistasjon til Haugesunds Avis.

Politiet har også omtalt episoden på Twitter.

Saken fortsetter under innlegget

Trafikalt grunnkurs
Ifølge Statens vegvesen må den som øvelseskjører med en annen ha fylt 25 år, samt hatt førerkort for kjøretøy i samme klasse som du øvelseskjører i sammenhengende de siste 5 årene.

Samtidig er det et krav til den som skal øvelseskjøre at vedkommende har tatt trafikalt grunnkurs.

«Å øvelseskjøre mye er viktig for at du skal bli en sikker trafikant som unngår ulykker. Husk at når du øvelseskjører gjelder krav til helse både for eleven og ledsageren. Du må ikke øvelseskjøre hvis du er beruset, trøtt, syk eller på annen måte svekket slik at det ikke er trygt å kjøre», skriver vegvesenet.

LES OGSÅ: Politiet: Slik sparer du tusenvis av kroner – hvert år

Flere saker

- Historisk stor sak Politiet har i dag pågrepet en tiende person i det de kaller en historisk stor sak om seksuelt misbruk av hunder. Onsdag 23.09 2020
Flere kanaler