SEIERSGLIS: Therese Johaug gjennomførte en maktdemonstrasjon under dagens ski-VM.
SEIERSGLIS: Therese Johaug gjennomførte en maktdemonstrasjon under dagens ski-VM. Foto: NTB scanpix
Det ble full klaff for Therese Johaug under fellesstarten i ski-VM i Seefeld i formiddag.

Johaug, sammen med Ingvild Flugstad Østberg og Astrid Uhrenholdt Jacobsen, gikk tidlig i front, og levnet liten tvil om at nordmennene kom til å sette sitt preg på dagens 15 kilometer med skibytte.

– Drøm i oppfyllelse
Johaug, som var soleklar gullfavoritt, gjennomførte lørdag sitt første mesterskap på fire år. Dalsbygdingen serverte en maktdemonstrasjon fra start i sitt VM-comeback. 

– Det er vanskelig å finne ord på det jeg fikk oppleve i dag, sier Johaug til P4 etter seieren var et faktum.

– Det er rett og slett en drøm som går i oppfyllelse. For meg er det stort å bare komme til Seefeld og få lov til å gå et mesterskap igjen, siden det er fire år siden sist, sier 30-åringen, og legger til:

– At jeg klarte å vinne løpet i dag betyr utrolig mye for meg.

Sølv til Flugstad Østberg
Allerede tidlig i løpet var det liten tvil om at Johaug kom til å få gullmedaljen, men kampen om sølvet og bronsen ble intens.

Til slutt spurtet Johaug inn til gullmedaljen, mens Flugstad Østberg sørget for sølv. Nesten et helt minutt skilte ned til sistnevnte, som dermed sikret dobbelt norsk.

Flugstad Østberg fortalte til P4 etter målgang at hun var tydelig rørt.

– Det kjennes som gull. I dag var sølv mer enn jeg hadde turt å drømme om. Det er min første individuelle VM-medalje, og jeg er fantastisk stolt, fornøyd og glad.

Russiske Natalja Neprjajeva kom Uhrenholdt Jacobsen i forkjøpet, og havnet på tredjeplass, med nordmannen hakk i hæl på fjerde.

Johaug
GULL OG SØLV: Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg jubler for medaljene etter skiathlon (7,5 km klassisk + 7,5 km fri) i ski-VM i Seefeld. Foto: NTB scanpix


Flere kanaler