BJELLEKLANG: For noen blir det en litt vel gledelig jul!
BJELLEKLANG: For noen blir det en litt vel gledelig jul! Foto: Shutterstock
0:00 | 1:12
Vi har alle hørt historiene, det skåles i øl, akevitten går ned i rekordtempo, og plutselig er det et par kolleger som har gjemt seg bort fra resten av julebordet, for senere dukke opp igjen, litt rødere i kinnene.

Men i en ny spørreundersøkelse Sentio har gjort for P4, viser det seg at dette slett ikke er så vanlig som historiene kanskje skulle tilsi .

Knapt 6 prosent av de spurte sier at de på et eller annet tidspunkt har kost seg litt ekstra med en kollega på et julebord. 

Ærlighet på pinne
Sexolog Siv Gamnes forteller at arbeidsplassen er en av de vanligste sjekkearenaene i vårt samfunn, men at dette med julebordsex fort kan bli kleint, i hvert fall hvis en av partene har en som venter hjemme,
Siv Gamnes
EKSPERTEN: Sexolog Siv Gamnes tror ikke alle er helt ærlige når de blir spurt Foto: Privat

- Jeg tror ikke alle er helt ærlige i en slik spørreundersøkelse. Det kan være at de er redd for at de skal bli avslørt, hvis noen finner ut av hvem som har svart, og hva de har svart. Det gjør at noen muligens pynter på sannheten, sier sexologen.


Innlandet ligger øverst
Hvem som er best, eller verst, er nok opp til øyet som ser. Men tallenes klare fakta viser at menn sier de har hatt mer julebordsex enn kvinner. Faktisk svarer dobbelt så mange menn "Ja", som kvinner. 8 prosent på han og 4 prosent på henne, for å være nøyaktig. Når vi ser på landsdelene, så er det de i Hedmark og Oppland som tydeligvis koser seg mest på julebord, tett fulgt av folk på Vestlandet.

De som derimot klarer å holde seg i skinnet, i hvert fall når vi spør, er de som bor på Sørlandet. Der svarer knappe 4 prosent "Ja" når vi spør.

KrF er IKKE snillest i klassen
Når vi ser på tallene, med utgangspunkt i hva folk stemmer ved Stortingsvalg, så er det noen ganske artige påstander som kommer frem. 

Av de store partiene er det nemlig Venstres velgere som er mest løsslupne, skal vi tro spørreundersøkelsen. Hele 17 prosent av de som sier de stemmer på partiet, innrømmer sex med en kollega på julebord, og det er skyhøyt over alle andre partier.

Med fare for å være fordomsfull så er det jo grunn til å tro at KrF sine velgere vil dominere nei-siden, men sånn er det nå en gang ikke. Faktisk er det friskusene i Miljøpartiet de grønne som kommer nederst, med bare 2 prosent. KrF derimot er ganske så nær snittet, rundt 5 prosent innrømmer at de på et eller annet tidspunkt har hatt sex med en kollega.

Du skal høre mye før øra detter av
Men hvis det stemmer at så få faktisk har har hatt sex med en de jobber med, på et julebord, hvor i alle dager kommer denne myten fra? 

– Den lever nok fordi vi vet at det flørtes mye på jobben, og derfor tror jeg nok det er mange partnere der ute som er redd for at sin kjære skal finne seg noen på jobben. 

Og det skjer?

– Ja, det gjør det så absolutt, avslutter Gamnes


PS: Av de spurte som sier de ville stemt Kystpartiet svarer 100 prosent "Ja" på at de har hatt sex med en kollega på julebordet. Hos Pensjonistpartiet og De Kristne så er svaret 100 prosent "Nei". Det er derfor grunn til å ta tallene med en liten spade salt.


Flere saker

Foreslår å fjerne "enkepensjon" Regjeringen foreslår å fjerne ordningen som gir tilleggspensjon til etterlatte. Fredag 18.09 2020
Nordmenn kjøper mer kumelk Melkeforbruket her til lands øker for første gang siden 1970-tallet. Onsdag 16.09 2020
Flere kanaler