FEIL: Marty Martinez (t.v) og mange av hans medpassasjerer hadde ikke festet oksygenmaskene riktig.
FEIL: Marty Martinez (t.v) og mange av hans medpassasjerer hadde ikke festet oksygenmaskene riktig. Foto: AP
Tirsdag mistet den 43 år gamle tobarnsmoren Jennifer Riordan (43) livet etter en dramatisk flyulykke, der hun ble halvveis sugd ut av flyvinduet.

Nå skaper et bilde som er tatt inne fra kabinen i de dramatiske minuttene, debatt i USA.

Bildet, som er tatt av passasjeren Marty Martinez, viser at mange passasjerer ikke har fått med seg at oksygenmaskene også skal føres over nesen.

«Lytt til flypersonalet! Nesten alle på dette bildet har på seg oksygenmaskene feil. Legg bort telefonen, slutt å ta selfies og hør etter. Dekk over nesen og munnen, skriver Bobby Laurie på Twitter.

Saken fortsetter under innlegget

Frustrerende
Laurie, som har jobbet med å utarbeide sikkerhetsrutiner hos American Airlines, er skremt over det han ser på bildet.

– Her er folk åpenbart i en uventet situasjon og i panikk. Likevel er det alltid en sikkerhetsdemonstrasjon i starten på hver flyving, uansett hvor i verden du befinner deg, sier Laurie til BBC.

Han mener noe av det mest frustrerende med jobben er å gå gjennom sikkerhetsrutinene når nær sagt ingen passasjerer følger med.

– De skriver meldinger, tar selfier, har på hodetelefoner eller har allerede sovnet. Og så vet du at det er din oppgave å få dem av flyet om det oppstår en livstruende situasjon.

Saken fortsetter under innlegget

Klarte å trekke henne inn
Dramaet startet da flyet, en Boeing 737, var på vei fra New York til Dallas tirsdag.

En del av den ene flymotoren falt av og knuste et vindu, noe som førte til at Jennifer Riordan (43) umiddelbart ble sugd mot vinduet.

To mannlige medpassasjerer klarte såvidt å trekke henne inn igjen, men 43-åringen døde likevel av skadene samme kveld.


Saken fortsetter under bildet
jennifer
DØDE: Tobarnsmoren Jennifer Riordan (43) omkom i den tragiske ulykken. Foto: AP

– Grunnmuren i familien vår
Familien til den døde tobarnsmoren har nå kommet med en uttalelse på Facebook.

«Jennifers livsglede, lidenskap og kjærlighet har berørt hele samfunnet og nådd ut over hele landet. Hennes påvirkning på alt og alle hun var i kontakt med, kan vi aldri helt ta innover oss. Men mest av alt var hun grunnmuren i familien vår. Hun og Mike har skrevet en kjærlighetshistorie som var unik. Hennes skjønnhet og kjærlighet er synlig gjennom barna», skriver familien i innlegget.Flere saker

NRK har fått mange klager etter id-sending NRK har fått tilsendt mange klager etter gårsdagens id-sending. Mandag 25.05 2020
Flere kanaler